Едни от най-трудните за сваляне и опасни за здравето са коремните мазнини. Те увеличават риска от сърдечни и чернодробни проблеми, диабет и други усложнения. Рядко се замисляме, че някои от ежедневните ни навици увеличават риска от това да се сдобием с коремче, като:

  • стрес;
  • газирани напитки;
  • недоспиване;
  • емоционално хранене;
  • недостатъчен прием на свежи зеленчуци;
  • хранене пред телевизор, компютър.

Кои други 5 навика пречат да имате мечтания плосък корем?

Често пиете плодови сокове

Знаем, че когато искаме да отслабнем, не трябва да пием сокове от кутия. Но това важи и за фрешовете. Тялото ни се нуждае от фибри, не само за добро храносмилане, което е важно за отслабването, но и защото фибрите забавят освобождаването на глюкоза в кръвта. От друга страна, фрешовете съдържат много захари, макар и плодови и по-малко фибри. Това са най-вече калории във вид на захар, която предизвиква възпаления в тялото и е предпоставка за натрупване на излишни мазнини в областта на талията.

Грешки, които хората допускат, когато са на нисковъглехидратна диета

Прекалено много малки закуски

Колко често си хапвате нещо малко между основните хранения? Не бива да забравяте, че това е прием на допълнителни калории, които е трудно да следим. Една вафла, 2-3 бисквити, малко пържени ядки... Нездравословни, съдържащи много захар, мазнини и образуващи коремче. Тук може да видите няколко здравословни алтернативи на закуски между хапванията, когато спазвате диета.

Не спортувате достатъчно

Освен начина ни на хранене, нашата физическа активност има най-голямо влияние върху натрупването или загубата на мазнини в областта на талията. Когато спортуваме, нашите мускули имат нужда от енергия, която ние им осигуряваме чрез храната, която приемаме. Дори да спазвате диета или здравословен начин на живот, ако не си осигурявате достатъчно физическа активност ще свалите много по-бавно или пък изобщо не мазнини на корема. Според специалисти се нуждаем от 150 минути аеробни занимания седмично. Тук може да видите кои са едни от най-подходящите за плосък корем.

Менюто ви е бедно на пробиотици

Бактериите в червата играят важна роля за натрупването или загубата на тегло, а пробиотиците, намиращи се в киселото мляко например, могат да помогнат за поддържането на добрата бактериална среда.

Още по темата

Според изследвания, ако имаме дефицит на добри бактерии, това нарушава храносмилането, което може да доведе до затлъстяване, да повлияе на регулирането на хормона на глада, наречен грелин.

Пропускате хранения

Забързано ежедневие или драстични диети... Това са най-честите причини да пропуснем хранене. Гладуването не само забавя метаболизма, но увеличава риска от преяждане на следващото хранене, което е предпоставка за натрупване на излишни мазнини в областта на корема.