Здраве и красота

Как правилно да миете лицето си за здрава и сияйна кожа?

Няколко полезни съвета

27.01.2020г. / 13 51ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Красивата кожа е здравата кожа. За да я постигнем е необходимо да полагаме усилия в грижата за нея, като измиването на лицето е основна част от рутината за красота и здраве на вашата кожа. Не е достатъчно просто да изплакнете лицето си с вода и да подсушите с кърпа. Нужно е да знаете как точно да миете лицето си, за да може кожата ви да ви се отблагодари със сияние, блясък и еластичност.

Бързо и лесно премахване на черните точки

Задължително мийте лицето си вечер

Без значение дали носите грим или не, вечерното измиване на кожата на лицето е повече от задължително. Това е абсолютният минимум в грижата за кожата. През деня кожата се насища с различни замърсявания от околната среда, грима, естествените масла и лошия въздух в помещенията, в които работим и пребиваваме, което е предпоставка за кожни проблеми. Затова измиването е много важно и задължително да се случва вечер.

При нужда мийте и сутрин

Измиването сутрин не се налага при всички типове кожа. Мазните кожи задължително трябва да бъдат измити и сутрин с лек почистващ продукт. През нощта, когато се въртите на възглавницата си, от косата ви и себума по скалпа и главата лесно се прехвърлят бактерии по лицето. Те могат да предизвикат запушване на порите и акне. За да намалите този риск, мийте лицето сутрин с гел с лека текстура.

Домашни трикове за премахване на черни точки

Използвайте правилната температура на водата

Използването на гореща вода под душа може да ви кара да се чувствате наистина приятно, но това не е добро решение за кожата на лицето. Умерената температура на водата е най-подходяща за здрава кожа. Тя трябва да е по-скоро хладка, отколкото топла. Умерената температура не уврежда кожата, не отнема влагата от нея и не пресушава, каквото усещане оставя горещата вода.

Използвайте почистващ продукт специално за вашата кожа

Много е важно да подберете продукти за почистване на лице, които пасват добре на типа кожа, който имате. В противен случай няма да получите удовлетворяващ ефект. Ако имате чувствителна, склонна към акне кожа или кожен проблем, използвайте медицински специализирани продукти за целта. Ако имате мазна кожа, изберете почистващ продукт, контролиращ секрецията на себум. Ако имате суха кожа, почиствайте с обогатени с натурални масла почистващи продукти.

Мокрите кърпички за почистване на грим – враг или приятел на кожата?

Нанесете овлажняващ крем веднага след измиване

За здрава и блестяща кожа е много важно да не я оставяте да пресъхне след измиването. Тогава е най-уязвима и за да предотвратите загубата на ценна влага е необходимо да компенсирате изгубеното количество с подобаващ овлажняващ крем.

Трикове за почистване на кожата от боята за коса

Избягвайте честото ползване на скраб

Може да изглежда изкушаващо да почувствате кожата си мека след ексфолиране, но това не ви позволява дълго след това да пропускате редовното измиване. Въпреки че кожата е мека и чиста на пръв поглед, това не е така. Освен това прекалено агресивното ексфолиране уврежда кожата и може да причини повече щети, отколкото да помогне.

Основни стъпки за правилно измиване на лицето

Коментирай