Здраве и красота

Коя поза за сън причинява най-много бръчки?

Най-удобната поза, но най-вредната за кожата

02.04.2020г. / 07 47ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Стареенето е процес, който не можем да спрем, но можем да положим максимални усилия да го забавим. Използваме подходяща козметика за целта, грижим се за красотата си с достатъчно сън, но спим ли правилно?

Въпреки че сънят е важен за красотата и младия вид на кожата, той може и да навреди, ако спим в неправилна поза.

Една от най-честите пози за сън, в която невероятно много хора спят, е настрани. Спането в странична поза е толкова разпространено, просто защото е изключително удобно. Но в тази поза по цялото тяло и най-вече лицето се образуват много гънки по кожата, които причиняват поява на трайни бръчки.

Най-честите митове за бръчките

Според проучване на „UK Sleep Assessment and Advisory Service“, 41% от 1000 участници са споделили, че предпочитат да спят на една страна. Експертите открили, че тази поза за сън води до поява на най-много и най-дълбоки бръчки, особено известни като „бръчки на съня“ в областта на очите, бузите, около устата, слепоочията, шията.

Коя е най-добрата поза за сън, която предпазва от поява на бръчки?

Спането по гръб има най-нисък риск от причиняване на бръчки по лицето. В тази поза лицето не е притиснато във възглавницата и кожата остава гладка и изправена.

За какво подсказват бръчките по лицето ви?

Кои са другите ежедневни навици, които причиняват бръчки по неусетен начин?

Гледането в телефона

Изкривяването на шията, врата и лицето, докато гледаме в малкия екран на телефона си, също може да причини поява на бръчки. Продължителното взиране ни кара да присвиваме очи, което е фактор за поява на бръчки по слепоочията и около очите.

3 начина да изгладим бръчките с чаена лъжичка

Пиене на вода със сламка

Ако обичате да пиете всички напитки със сламка и го правите често, трябва да знаете, че това може да създаде сериозни условия за поява на бръчки около устата заради характерното свиване на устните при пиенето по този начин.

Използвате гореща вода

Бръчки около очите? Ето най-добрите етерични масла за тях

Дори да ви е студено, дори горещият душ или вана да са ви любими, трябва да спрете да ползвате прекалено гореща вода. Тя дехидратира кожата, предизвиква нейното свиване и крайният резултат е ранна поява на бръчки.

Коментирай