Здраве и красота

Какво да направите за себе си, когато сте имали лош ден?

Кажете „не“ на стреса

19.05.2021г. / 16 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки нов ден ни носи емоции. Понякога има ситуации, които са непредвидими и те изчерпват силите ни. Чувстваме се стресирани, уморени, апатични. В тези моменти е важно да не се поддаваме на негативните емоции. Вижте няколко добри идеи какво да направите за себе си, когато сте имали лош ден.

Направете си разходка, особено ако времето е слънчево. Слънцето има „лечебен“ ефект върху ума, тялото и душата.

Обадете се/вижте се с приятел, на когото можете да споделите, за когото знаете че има положителни вибрации.

Има храни и напитки, за които редица проучвания доказват, че помагат за подобряване на настроението и те не са вредните въглехидрати, които обикновено хапваме. Просто си доставете малко удоволствие с тях и се усмихнете отново. Вижте повече за тях тук.

4 витамина за добро здраве, важни и през лятото

Вземете отпускаща вана. Аромати като този на лавандула могат да ви помогнат да намалите напрежението.

Пуснете си някоя комедия. Според проучвания на National Institute of Medicine, смехът е наистина най-добрият лек, тъй като помага на тялото да синтезира хормони, които му помагат да се чувства добре.

Цитати за моментите, в които мислим, че всичко е загубено

Купете си книга за оцветяване за възрастни. Чудесен начин да се вдъхновите и да забравите за напрежението от деня. Такава книга може да вземете и за офиса. Повече за тази практика може да прочетете тук.

Направете си малък подарък, но не залитайте по скъпи покупки, само защото сте уязвими в този момент.

Медитирайте – това помага за изчистване на ума, а медитация може да правите навсякъде, слушайки например релаксираща музика.

Токсични навици, които крадат положителната ни енергия

Практикувайте йога. Тази древна практика също спомага за елиминиране на негативизма от тялото ви. Йога е един от начините, по който можете да освободите цялото натрупано напрежение – физическо и емоционално.

Поплачете си. Плачът не е слабост, той помага да намалите нивата на напрежение.

Свързани статии

Разходете се боси из тревата. Ходенето бос, така нареченото заземяване, също е практика, която може да ви помогне в лош ден да намалите стреса. Повече за нея може да прочетете тук.

Карайте колело. Карането на колело е чудесна тренировка, която работи за всички основни мускулни групи. Освен това е една от най-добрите активности за намаляване на стреса и подобряване на сърдечното здраве.

Купете си хубава нова книга. Има толкова вълнуващи четива, включително и такива за премахване на стреса, за мотивация.

Изключете технологиите. Ако сте имали лош ден и искате пълен релакс, просто си направете кратък технологичен детокс. Без мобилни, без телевизор и социални мрежи.

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )