Здраве и красота

Маски за коса с извара против косопад

Подхранват и хидратират, стимулират растежа на косъма

26.05.2021г. / 11 36ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Падането на коса е ежедневен феномен, който е част от нормалния кръговрат на космите по главата. Ако от главата ви падат средно по около 100 до 200 косъма на ден, това е нормално. Но ако започнете да виждате значително по-голямо количество, оставащо по четката за коса или в канала в банята, това може да подсказва за интензивен косопад.

Как хранителните навици увеличават риска от косопад

Косопадът е стряскащ за всяка жена. Загубата на коса води до загуба на самочувствие, защото косата е един от основните женски „аксесоари“, на които всяка жена държи. Косопадът може да се дължи на много причини – хранене, дефицити на витамини и минерали, хормонални проблеми, прием на лекарства, заболявания.

Каквато и да е причината за поява на косопад е важно тя да бъде своевременно овладяна, за да може косата да се възстанови отвътре.

През това време е важно косата да бъде подхранена добре и отвън. Затова са ѝ необходими подхранващи маски, имащи свойството да подпомагат спирането на косопада и стимулирането на растежа на косата.

Индийски трикове при косопад

Един прекрасен подхранващ продукт, който има такъв ефект, е изварата.

Изварата е богата на витамин В2, В12, калций, магнезий, протеини и мазнини, които подхранват косъма в дълбочина и допринасят за стимулиране на растежа. Тази комбинация от елементи и хранителни вещества има и противогъбични и антибактериални свойства, което потиска растежа на някои микроорганизми по скалпа, причиняващи допълнително влошаване на състоянието на кожата и косата.

Ето няколко рецепти за маски с извара против косопад:

Чиста извара

Изварата сама по себе си е достатъчна, за да масажирате скалпа и косата с нея. Можете да я използвате без някакви добавки. Масажирайте скалпа и косата за 3-4 минути с извара, като я разстелите из цялата коса. Оставете да подейства 30 минути и измийте.

Извара с лимон

Комбинацията от извара и лимон се отразява добре при падаща коса. Смесете 200 г извара със сока от 1 лимон. Разбъркайте добре и нанесете върху косата за 30 минути. След това измийте.

Ефикасен домашен трик помага срещу косопад

Свързани статии

Извара с мед

Пасирайте 2 супени лъжици мед с 2 супени лъжици извара. Нанесете върху скалпа. Масажирайте няколко минути. Сместа има антибактериални и хидратиращи свойства, тъй като доставя ценни вещества на скалпа, които стимулират растежа на нова коса. Измийте след 30 минути.

Извара с черен пипер

Смесете 200 грама извара с 1 супена лъжица черен пипер. Нанесете върху косата за 30 минути. Черният пипер има стимулиращ растежа на косата ефект благодарение на антиоксидантите в състава си.

Каква е връзката между отслабването и косопада?

Извара с жълтък

Жълтъкът съдържа важни протеини, витамини, минерали, биотин, които спират косопада и стимулират растежа. Смесете ½ купичка извара с 1 жълтък. Разбъркайте и нанесете върху косата за 30 минути. Измийте и нанесете хидратиращ балсам.

Коментирай