Здраве и красота

10 причини за постоянна умора

Събуждате се уморени, дори когато сте спали 8 часа

09.08.2021г. / 14 02ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

6. Спите в грешното време. 

Сънят не само трябва да е продължителен и достатъчен, но и да се случва в точното време. Ако работите на смени или не спите добре през нощта, а си доспивате по друго време през деня, това може да е в основата на тоталната липса на енергия, от която страдате. 

Кои са най-честите причини предизвикващи умора

7. Не приемате достатъчно протеини. 

Протеините са основна градивна единица в телата ни. Те са нужни за изграждането на всяка клетка в тъканите. Когато не приемате достатъчно протеини, особено ако тренирате редовно, това ще ви доведе до изтощение. 

8. Дехидратация.

Дори леката дехидратация може да предизвика изтощение и умора. Ако не пиете достатъчно течности, особено през лятото, това може лесно и бързо да доведе до умора, липса на енергия, желание да си легнете и тотална липса на интерес към всякакви дейности. 

Какво ни кара да усещаме умора?

9. Пиете енергийни напитки. 

Енергийните напитки дават внезапен прилив на енергия, който скоро след това рязко спада. Дължи се на големите количества захари в тези напитки, които дават енергия за много кратко време, след което рязко се чувствате изтощени. 

10. Високи нива на стрес. 

Стресът в ежедневието оказва влияние върху нивата на енергия в организма. Ако сте изложени на хроничен стрес, той може да е причината да се чувствате изморени, изтощени и без никаква енергия. 

7 неща, които изчерпват енергията ви

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 2 години )
i az sum taka ot dosta vreme - stana hroni4na umora...gadno e.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота