Животът е като влакче в увеселителен парк. Има своите върхове и спадове. Всичко това ни създава напрежение, стрес, води до изтощение. Искаме да бъдем идеални в работата, връзката си, семейството. Твърде много изисквания имаме към себе си, другите към нас също. И всичко това в даден момент се превръща в разрушителна сила, водеща до депресия. Кои са притеснителните знаци, че може би страдате от нея?

Лесно се дразните

Напоследък се чувствате засегнати от най-малките неща? Виждате по-често негативното около вас, лесно губите търпение. Имате усещането, че не можете да се справите с емоциите си и разочарованието сякаш ви следва, от хора, ситуации. Това определено е един от първите признаци, че депресивните настроения се опитват да превземат живота ви.

Кои плодове да хапвате при стрес

Липса на мотивация

Липсата на мотивация и вяра в живота, в хубавото, усещане, че следва нещо лошо... Вероятно целите, които сте си поставяли за работата, връзката ви, живота като цяло сега са загубили смисъл. Нямате никаква мотивация да ги осъществите, просто искате да живеете ден за ден и с нетърпение очаквате почивните дни. Определено се нуждаете от положителна промяна, от емоционален детокс, а защо не и разговор със специалист психолог, с който да дискутирате тези ваши усещания и демотивация.

6 полезни храни за ежедневен детокс на тялото

Изпитвате пристъпи на тревожност доста често

Има ли причина това да се случва? А може би напоследък сте твърде стресирани, преуморени? Пристъпите на тревожност се превръщат в ежедневие. Притеснявате се излишно, за малки неща. Време е да си обърнете внимание!

Ако сте тъжни или депресирани не яжте тези храни

Нарушение на съня

Преобладаващото чувство на изтощение ви затруднява да успокоите мислите си и да заспите или пък се будите нощем, потъвайки в негативни настроения. Тялото винаги ни показва, когато стресът е в повече и сме допуснали да ни контролира. Безсънието води до редица здравословни неразположения и сериозни заболявания.

Още по темата

Усещате се откъснати

Вече не се чувствате привързани към никого или към нещо. Нищо не ви носи удоволствие. Абсолютно ви е безразлично – за хора, любими места, не ви се пътува, ако преди сте обичали да го правите, в почивните дни предпочитате да се изолирате и да не се срещате с близки, да не се отдавате на любими занимания. Това е сигурен признак на депресия.

Твърде чувствителни сте, емоционални и често плачете

Преживявате всичко много лично, драматично. Усещате дефицит на физическа и емоционална сила. Когато сме изтощени, ние почти губим сили да се справяме с предизвикателствата на живота. Обиждаме се лесно, правим ситуациите много по-лоши и сложни.