Здраве и красота

Защо е важно да сменим веднага дрехите си, след като се приберем у дома

Потните дрехи може да доведат до появата на акне

03.12.2021г. / 14 55ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В края на работния ден, връщайки се у дома, продължаваме да изпълняваме задачи, този път свързани с нашето семейство, или пък сядаме да си довършим работните проекти. Толкова бързаме да свършим всичко по график, че често не обръщаме внимание колко време прекарваме облечени с дрехи, с които сме били през целия ден. Забавният сайт Bright Side споделя причини да сменяме облеклото си веднага щом се приберем у дома. Вижте ги.

5 малки навика за дълголетие

Може да навреди на вените ви

Ако обичате да носите често по-тесни дънки, панталони, клинове, които са по-стегнати като модели, хубаво е веднага след като се приберете у дома, да ги събуете. Ако работите на бюро, нямате особено движение по време на работния ден, вероятно сте забелязали, че в края на деня бедрата ви са сякаш по-подути. Продължителното седене в комбинация с тесни дрехи се отразява на кръвообращението, може да доведе до лимфен оток. Нарушеното кръвообращение може да има негативен ефект върху вашите вени.

Защо не трябва да спите с бижута?

Внасяте бактерии в дома си

Както обувките, така и дрехите ни задържат микроби, които биха могли да причинят различни инфекции. Някои от тези бактерии включват Acinetobacter, които предизвикват респираторни инфекции и Staphylococcus aureus, които може да причинят възпаление в различни части на тялото. Ето защо е добре веднага след като се приберете у дома, да вземете душ и да облечете чисти дрехи.

Защо не трябва да носите тесни дрехи всеки ден

Поява на пъпки и акне по тялото

Материите, които носим могат да окажат негативно влияние върху нашата кожа. Да получим сърбежи, ако имаме непоносимост към вълна, ако материята е синтетична, кожата трудно диша и появата на пъпки не е изключена. Но още нещо, на което трябва да обърнем внимание е спортното облекло. Ако нямате навика да се преобличате след тренировка, приберете се у дома и продължите да стоите с мръсните дрехи, увеличавате риска от запушване на порите, появата на черни точки и пъпки.

Същото важи и за дрехите през топлите месеци, в които се потим по-интензивно.

Свързани статии

Може да доведе до храносмилателни проблеми

Забелязали ли сте, че когато облечете панталони, дънки, пола, изобщо модели дрехи, които не ви осигуряват достатъчно свобода и комфорт в седнало положение в областта на корема, по-често страдате от подуване, газове.

Понякога работният ден може да премине кошмарно заради тях, а в някои случаи се стига и до киселинен рефлукс, което допълнително влошава ситуацията. Ето защо е много важно при първа възможност да смените тесните модели с нещо по-свободно и удобно, което да не стяга корема ви.

Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 2 години )
i az si imam doma6ni parcalki , i sa mi udobni , i obojavam da se nagu6kam v tiah sled rabota. ne se suobraziavam kak siadam , kak zastavam , dali izglejdam esteti4na ,,,padat kup pravila
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
П.К. инк ( преди 2 години )
Аман от съвети. Но, и без друго, почти всеки от нас си има дрехи за в къщи и други за излизане. така, че и по тази причина, съвета е излишен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар