Здраве и красота

Чайове при подуване на корема и стомаха

За по-малко дискомфорт

14.01.2022г. / 17 17ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Подуването на корема или стомаха, образуването на газове, болката са неразположения, с които всеки се е сблъсквал. Причините за тяхната поява могат да бъдат разнообразни, сред които стрес, настинки, запек, консумация на вредни храни, преяждане, периодът преди месечния цикъл или по време на овулация и други. От друга страна, знаем, че не се ли почувстваме добре винаги можем да си приготвим чаша ароматен чай, който да ни помогне да намалим неразположенията. Вижте някои от най-добрите напитки при подут корем.

Чай от джинджифил

Чаят от джинджифил не е само успокояващ и подсилващ защитните сили на имунната система. Той е идеалната напитка за успокояване на подут стомах или корем, намалявайки газовете и дискомфорта. Пикантната подправка благоприятства храносмилането и здравето на червата. Приготвен под формата на чай, може да облекчи и някои от неразположенията свързани с предменструалния синдром.

5 алтернативни напитки на кафето, които дават много енергия

Зелен чай матча

Уникален чай, който ни осигурява енергия, помага да засилим метаболизма си, прави кожата по-красива. За чая матча се смята, че помага и при подуване на корема. Катехините, които се съдържат в него, спомагат за успокояване на стомашно-чревния тракт и помагат на стомаха ви да смила храната по-ефективно. Това е една от любимите напитки на японците. Още за ползите за здравето от консумацията на чай матча може да прочетете тук.

Чайове за всяка зодия

Чай от лайка

Още една уникална напитка, която облекчава подуването и дискомфорта в стомаха и корема. Според проучване, публикувано в Journal of Advanced Nursing, чаят от лайка е подходящ за храносмилателни проблеми, които могат да доведат до болка и подуване на корема. В допълнение, лайката благоприятства съня, помага за възстановяването ни по време на настинки и грип, намалява стреса.

Свързани статии

Чай от семена на кимион

Семената от кимион и тяхното масло могат да се използват за облекчаване на цяла гама от храносмилателни симптоми, включително киселини, подуване на корема и стомашно-чревни спазми. Ароматните семена от кимион са невероятно мощни. Те имат антимикробни свойства, които могат да подпомогнат развитието на полезни чревни бактерии в червата, действайки като пробиотик.

Чай от мента

С освежаващ вкус и аромат, ментата бързо помага да намалим дискомфорта в корема, да подобрим храносмилането. Ментата е една от най-добрите билки за успокояване на стомашните болки, смятат специалисти. Напитката действа благоприятно и при газове в корема, спазми в червата, гадене.

Внимание! Тази статия има информационен характер и не е за поставяне на лечение.

Коментирай