Здраве и красота

10 масла за здравословен растеж на косата

Подхранват, хидратират в дълбочина, изглаждат косъма и връщат блясъка му

18.01.2022г. / 13 03ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

5. Масло от витамин Е.

Витамин Е също е много силен антиоксидант. Той се бори с оксидативния стрес, който може да доведе до накъсване, начупване и увреждане на косъма. Има противовъзпалителен ефект, който въздейства едновременно върху кожата и косата. Може да успокои раздразнения и зачервявания. Стимулира задържането на влага в косъма, като хидратира и подхранва в дълбочина.

Масло от жожоба за красива кожа

6. Рициново масло.

Рициновото масло е известно като едно от най-добрите масла против косопад. То съдържа мощни противовъзпалителни елементи, които същевременно подхранват косъма, борят се с микроорганизмите по кожата и стимулират растежа.

7. Масло от жожоба.

Маслото от жожоба е много полезно за косата. То предпазва от увреждания, изглажда косъма по цялата му дължина и намалява цъфтежа на краищата. Съдържа ценни мастни киселини, които подхранват и хидратират, предотвратяват накъсването и имат дълбоки овлажняващи свойства.

6 масла, които стягат кожата на тялото

8. Масло от тиквени семки.

Маслото от тиквени семки е прекрасно за бърз растеж на косата. Редовното му прилагане върху косъма намалява косопада и насърчава по-бързото израстване на нови косми. Тъй като е добър антиоксидант, това масло въздейства положително върху космените фоликули. Съдържа изобилие от антиоксиданти, имащи противовъзпалителен ефект.

9. Арганово масло.

Аргановото масло действа терапевтично на косата. То потиска косопада и насърчава растежа. Чистото арганово масло се използва като терапия за коса от много фризьори, защото има силни противовъзпалителни и оздравителни качества. Подхранва и хидратира в дълбочина, стимулира възвръщането на жизнеността и блясъка на косата.

3 полезни етерични масла срещу бръчки

10. Масло от лавандула.

Маслото от лавандула има не само превъзходен аромат, но и е нежно към кожата. Ако маслото от чаено дърво и розмарин са твърде агресивни за чувствителната ви кожа, маслото от лавандула може би е вашият най-добър избор. То е много щадящо за скалпа, но същевременно притежава прекрасни свойства. Лавандуловото масло успокоява кожата на главата, подхранва и хидратира космените фоликули в дълбочина, стимулира регенерирането на косъма, изглаждането му и удължава анагенната фаза на растежа на косата.

Коментирай