Здраве и красота

Домашен околоочен крем против бръчки с натурални съставки

Грижа против бръчки и фини линии в зоната около очите

26.05.2022г. / 06 43ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Никоя дама не желае да вижда бръчки по лицето си. Жените, които държат на добрия външен вид и жизнената кожа са готови на всичко, за да се преборят с процесите на стареене и да помогнат на кожата си възможно най-дълго да остане свежа, млада, без бръчки. 

Алое вера за кожата около очите

Зоната около очите е една от най-податливите на ранна поява на бръчки. Кожата в тази област е тънка, много деликатна и се влияе не само от възрастта, но и от постоянните мимики, които правим с лицето си. Усмихваме се, примижаваме, обясняваме нещо и придружаваме думите си с различни изражения, всяко от което оставя своята фина линия по лицето ни, а с времето фините линии се превръщат в бръчки. 

Разбира се, има още много фактори, които влияят върху появата на бръчки тип „пачи крак“ в тази област на лицето. Сред тях са недостатъчна защита срещу слънцето, хормонални промени, промени в теглото, нездравословно хранене, тютюнопушене и много други. 

3 причини да ползваме маски за околоочен контур и пачове

Добрата новина е, че с помощта на природата можете да забавите процесите на стареене и да хидратирате и подхраните кожата около очите в дълбочина. 

Как да си направите богат на витамини домашен крем против бръчки около очите?

Домашният околоочен крем, който можете да си приготвите у дома, е богат на натурални хранителни вещества и витамини. Той съдържа масло от кайсиеви ядки, което е богат източник на витамините А и Е. Можете да заместите това масло с бадемово, ако не намирате такова от кайсиеви ядки. Витамин А е много важен за усвояването на колагена, а витамин Е е много мощен антиоксидант, който защитава клетъчните мембрани и намалява уврежданията. 

Друг важен компонент на околоочния крем е пчелният восък. Той има противовъзпалителни свойства, помага за премахване на подпухналостта на очите, има антиоксидантен характер и носи допълнителни количества витамин А на кожата. 

Маслото от ший също има мощни противовъзпалителни свойства. То подхранва и хидратира в дълбочина благодарение на мастните киселини и витамини в състава си. 

3 маски за очи за повече свежест и по-малко подпухване

Маслото от лавандула ускорява синтеза и растежа на нови клетки, допринася за регенерирането на кожата, включително при рани и наранявания. Насърчава синтеза и усвояването на колагена, което подобрява текстурата на кожата. 

Съставки на околоочния крем против бръчки: 

  • 2 супени лъжици кокосово масло; 
  • 2 супени лъжици пчелен восък; 
  • ¼ чаша масло от кайсиеви ядки или бадем; 
  • 1 супена лъжица масло от ший; 
  • 3 капсули витамин Е или ½ чаена лъжица; 
  • 3-4 капки масло от лавандула. 

На водна баня смесете кокосовото масло, маслото от ший, маслото от кайсиеви ядки и пчелния восък. Разтопете на слаб огън, като разбърквате. Свалете от котлона. Оставете да изстине 5 до 7 минути. Добавете маслото от лавандула и витамин Е. Разбъркайте много добре, за да се смесят всички съставки.  

6 грижи при суха кожа около очите

Излейте сместа в подходящ стъклен буркан. Оставете да изстине напълно поне няколко часа преди употреба. Прилагайте два пъти на ден сутрин и вечер преди да нанесете грима и след като почистите кожата. 

Коментирай