Здраве и красота

3 бързи трика за домашно избелване на зъбите

Как да върнете белотата на зъбите с домашни средства

28.05.2022г. / 12 02ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Белотата на зъбите е нещо, което всеки желае. Белите зъби и красивата усмивка са мечта, която съвсем не е непостижима. И не са нужни много средства, за да избелите зъбите си. Можете да го направите и у дома с подходящите средства. На пазара има много пасти за избелване на зъбите, но не винаги се забелязва ефект. Процедурите за избелване пък не са евтини и не всеки може да си ги позволи. 

5 натурални начина за избелване на зъби в домашни условия

Как да избелите зъбите си у дома?

Тъй като повечето избелващи продукти за зъби съдържат карбамиден пероксид, който се разпада до водороден пероксид (който е и основният избелващ агент), можете да използвате именно него за тази цел. Други продукти от природата, които имат избелващо действие са ябълковият оцет, кокосовото масло и содата за хляб.

Избелваща паста с водороден пероксид и сода за хляб 

Домашна паста със сода за хляб и водороден пероксид може да помогне да избелите зъбите си бързо и лесно. Содата за хляб в комбинация с вода освобождава свободни радикали, които разграждат молекулите, причинители на петна и оцветяване по емайла на зъбите. 

Най-подходящите храни за избелване на зъбите (галерия)

Смесете малко сода с малко водороден пероксид в съотношение 1 към 2. Разбъркайте добре и оставете да престои около минута-две преди да измиете зъбите. Втрийте пастата в зъбите с четка и изчакайте още около 1 минута преди да изплакнете. Много е важно да изплакнете добре устата, за да не останат никакви следи от двете съставки в устната кухина. 

Свързани статии

Ябълков оцет 

Ябълковият оцет е продукт с много приложения. Той може да ви помогне и да избелите зъбите си. Смесете две части ябълков оцет с една част сода за хляб. Жабурете разтвора няколко пъти седмично. Резултатите  не са мигновени, а се изисква по-дълготрайно прилагане, докато избелването стане видимо. 

Кокосово масло и мента 

Кокосовото масло има противовъзпалителен и избелващ ефект. В него се съдържа лауринова киселина, която разгражда бактериите и наслагванията. Подобно на оцета, приложението на кокосово масло за избелване изисква продължителна употреба и постоянство, докато се постигне ефект. 

Защо не трябва да използвате избелващи ленти за зъби всеки ден

Разтопете малко кокосово масло на водна баня. Към него добавете няколко стръка прясна мента, предварително пасирана добре на паста. Разбъркайте добре и втрийте сместа с помощта на четка за зъби. Изчакайте минута-две преди да изплакнете. 

Коментирай