Здраве и красота

6 трика за прикриване на коремчето чрез подходящо облекло

Как да съчетавате и подбирате дрехите така, че да изглеждате по-слаби

09.01.2023г. / 09 35ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Имате коремче, което се опитвате да свалите, но все не ви се получава? Не сте сами. А докато успеете да постигнете целта си, иска ви се все пак да изглеждате добре, нали? Няма проблеми – всичко може да се оправи с подходящия избор на облекло и съчетанията, които ще ви помогнат да изглеждате безупречно и най-вече със стройна фигура.

Как да се обличате така, че да изглеждате по-слаби?

Ето няколко чудесни трика, с които ще успеете да прикриете коремчето с помощта на облеклото.

Фокусирайте се върху краката

Ако искате да изместите акцента от корема си, насочете вниманието към силните си страни, например краката. Ако отместите погледа на околните към краката си, ще направите фигурата си по-източена и издължена в оптичен смисъл. Поставянето на главния акцент върху краката е добра стратегия за прикриване на коремчето.

Носете облекло в един цвят

Понякога цветовите комбинации могат да объркат нещата. Ако не искате да изглеждате с още по-изпъкнал корем, а да го прикриете, изберете визия в изцяло един цвят. Това стеснява оптично линията на фигурата и допринася за това да изглеждате по-слаби и стройни.

Отворена връхна дреха

Един чудесен трик, с помощта на който да прикриете нежеланото коремче, е да носите разкопчани връхни дрехи. Няма значение дали ще изберете жилетка, елек, яке, блейзър, ако ги носите разкопчани, те ще прикриват визуално онова, което не искате да се вижда, защото ще придадат страничен обем на силуета.

6 начина да намалите обиколката на бедрата

Не загащвайте ризите и блузите

Ако искате да скриете корема си, не загащвайте горната дреха, която сте избрали за тоалета си. Ако носите риза или блуза, не я загащвайте в панталон или пола. Тази грешка кара коремчето да изпъква още повече.

Носете тесни дрехи в долната част и по-широки в горната

За да направите така, че коремът ви да не се вижда изобщо, поиграйте си с този трик за по-строен силует. Подберете по-тесни дрехи за долната част на тялото и по-широки за горната. Така ще отклоните погледа от коремчето и ще изглеждате далеч по-стройни.

Съчетания от дрехи, които ни правят по-слаби

Не носете прекалено тесни дрехи

Твърде широките дрехи не са добра опция, защото добавят още повече обем, особено в коремната област, която се опитвате да прикриете. Ако освен това имате и голям бюст, нещата стават още по-сложни. Но и прекалено тесните дрехи съвсем не са добър вариант, защото излагат на показ именно това, което искате да прикриете. Бъдете умерени.

Коментирай