Здраве и красота

За какво да използвате захарта

Полезни употреби на захарта, от които не се пълнее

21.07.2023г. / 10 20ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Захарта е вредна и това е известно на всеки. Но това не означава да не използвате захар за нищо в ежедневието си. Тя има страхотни употреби, които далеч не вредят на здравето, както се случва при консумацията ѝ.

За какво можете да използвате захар без угризения?

Какво се случва в тялото, ако ядете захар преди сън

За скраб за устни

Захарта е чудесен ексфолиант. Ако имате загрубели и напукани устни, тя може да ви помогне да се справите с този проблем. Направете си скраб за устни със захар, за да премахнете мъртвите клетки от кожата.

Вместо ексфолиант за лице

Черните точки са упорит проблем, който може да бъде решен с помощта на захарта. Ексфолиантите със захар премахват черните точки успешно и регулират себума. Това намалява омазняването и спомага за ефективното премахване на черните точки.

За свежест на букетите ви

Ако имате букет от цветя вкъщи, който искате да остане свеж за по-дълго, добавете захар към водата. Захарта подхранва растенията, дори като са откъснати. Това помага за по-дълготрайната им свежест.

За премахване на упорити петна от съдовете

Захарта може да ви помогне да почистите загорелите и замърсени съдове по-лесно. Поръсете с малко захар загорелите си съдове, добавете малко препарат за съдове и вода. Изчакайте да подейства. След това разтрийте с гъба. Захарта ще помогне за по-лесното почистване и връщане на блясъка им.

10 признака на висока кръвна захар

Свързани статии

Захар против петна

Захарта може да ви помогне да премахнете петна от дрехите. Поръсете малко захар, добавете няколко капки вода. Оставете да подейства, след което изперете с препарат. Захарта помага за по-лесното изпиране на упорити петна.

Против напукани пети

Захарта играе роля на скраб и при напукани пети и загрубяла кожа. Разтворете малко захар с вода, няколко капки етерично масло от мента или бадемово масло. Разбъркайте добре и втрийте в напуканите пети. Масажирайте няколко минути, след което изтъркайте с пемза. Изплакнете и нанесете овлажняващ крем.

Колко захар на ден се счита за твърде много?

Ексфолиант за тяло

Захарта е един от най-добрите ексфолиращи средства за цялото тяло. С нейна помощ можете да си направите ексфолиант за цялото тяло. Просто смесете малко захар с няколко лъжици зехтин, колкото да се получи гъста смес. Втрийте в тялото, като предварително сте навлажнили кожата под душа. След това изплакнете без отмиване.

Коментирай