Здраве и красота

3 трика за дълготраен грим

Как да задържите грима до края на вечерта

02.01.2024г. / 13 43ч.
Илияна Николова
3 трика за дълготраен грим

През януари също продължаваме да имаме празнични поводи за събирания с любими хора. За да изглеждате перфектно и неотразими на всеки един празник ви е необходим подходящ грим. Но дори да сте подбрали неотразима концепция за празничния ви грим, проблем би било задържането му върху кожата през цялата вечер. 

Не и ако знаете как да задържите празничния грим на мястото му до края на събитието. С помощта на някои страхотни трикове можете да направите грима си максимално дълготраен. 

Кои са 3-те хитри трика за дълготраен грим?

Изберете правилната база

Базата за грим е много подценявана. Тя обаче дава стабилна основа за нанасяне на грима, което осигурява не само дълготрайност заради бариерата, която базата дава между кожата и грима, но и е важен фактор за максимално ясен тен, цвят и текстура на крайния резултат. А това е, което всъщност всяка дама преследва – изящност и перфектно в грима и визията за празниците. 

Свързани статии

Правилна подготовка на кожата 

Много е важно да подготвите кожата си правилно, така че гримът да остане задълго върху нея, без да се развали до края на празничното събитие. За целта е добре да хидратирате с подходящ крем с лека текстура, който не претоварва кожата и не я утежнява. Препоръчително е да избягвате тежки текстури, съдържащи масла или с прекалено плътна структура, защото те предизвикват допълнително омазняване на кожата. Това пречи на задържането на грима задълго. 

Не забравяйте пудрата 

Един хитър трик за дълготраен грим, който да издържи до края на вечерта, е пудрата. Не забравяйте да я нанесете за финал, след като завършите грима си, но и не забравяйте да я вземете със себе си. Нанасяйте малко пудра регулярно през 2-3 часа, за да освежите грима и да предотвратите свличането и изтриването му. Пудрата е прекрасно средство за дълготраен грим, който изглежда свеж, сякаш е току-що нанесен. 

Коментирай