Здраве и красота

3 необичайни трика, които ни правят да изглеждаме по-млади

Да ядем повече бактерии

21.03.2024г. / 15 00ч.
Мария Дуковска
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Когато говорим за подмладяване на кожата на лицето, знаем, че сме опитали какво ли не. Козметика, добавки, процедури и искаме още работещи методи, които и да са достъпни, разбира се. Затова ви предлагаме още три лесни трика, с които да запазим младостта на лицето.

Правете упражнения за лице

Качествената козметика, пълноценният сън и разнообразното хранене са стълбовете за красива и сияйна кожа. Но с времето контурът започва да увисва, кожата се отпуска и е неизбежно нейното видимо състаряване. Това, което можем да направим, за да стегнем кожата и да подобрим тонуса ѝ, е да правим редовно упражнения за лице.

Достатъчно е да отделяме по 10-15 минути на ден, за да има видим ефект. Да не забравяме обаче, че ключът към успеха е в постоянството.

Тук може да видите някои упражнения по фейс йога, които подмладяват лицето.

Свързани статии

Яжте повече бактерии

Ние сме това, което ядем и за да сме здрави, да преработваме по-лесно токсините, е препоръчително да ядем здравословни бактерии. Ако чревното ни здраве е компрометирано, храносмилателната система не функционира правилно или работи много бавно, това се отразява и на състоянието на кожата ни. За красота – да хапваме повече здравословни бактерии, които най-често откриваме в киселото мляко или ферментирали храни като комбуча, кисело зеле. 

Свързани статии

Сложете щори на прозорците в колата

Писали сме стотици пъти за вредите, които слънчевите лъчи могат да причинят на кожата ни. Прекомерното излагане на слънце, особено ако кожата не е защитена с продукт със SPF, може да ускори стареенето на кожата, да увеличи пигментните петна и да задълбочи фините линии. Освен това е предпоставка за увеличаване на риска от рак на кожата.

Затова препоръката на дерматолозите е да слагаме редовно продукт със слънцезащита и да сложим щори на прозорците в колата, за да не проникват прекалено много слънчеви лъчи. Ако шофирате всеки ден и прекарвате много време в колата, помислете за вариант как да предпазите кожата си. 

Свързани статии

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Име ( преди 1 месец )