Здраве и красота

Как да стегнете кожата на лицето, ако сте 40+?

Започнете грижата с природни съставки

15.03.2024г. / 11 00ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Макар да живеем в общество, в което буквално сме бомбардирани с медийно съдържание, което ни показва колко добре изглеждат известните личности, не всеки от нас мечтае за вечен живот. Често пъти целта на жените е не да изглеждат 20 години по-млади, а добре за собствената си възраст. Всеки етап от живота има своята красота, а мъдростта и житейския опит неизменно могат да бъдат секси. Ето защо в следващите редове ще ви споделим няколко хитринки, с които да стегнете кожата на лицето си, ако сте на 40 или повече години. Ето ги и тях:

Направете си маска с: 

  • Банан

Бананите са богати на калий, витамини и естествени масла. Те намаляват появата на бръчки, предотвратявайки отпуснатия вид на кожата. Как да си приготвите бананова маска? Просто намачкайте една четвърт от зрял банан до гладка каша. Нанесете тази паста върху чисто лице. Оставете да действа 15-20 минути. Изплакнете първо с топла вода, а след това със студена вода. Подсушете.

  • Краставица 

Краставицата помага за задържането на еластин и хиалуронова киселина, които са необходими за да е стегната вашата кожа. Как се използва тя? Обелете краставицата и я изцедете в блендер. Вземете чист памучен тампон и нанесете този сок върху кожата на лицето. Отмийте след 15-20 минути. 

  • Ананас 

Ананасът съдържа набор от съставки, включително ензим, който не само помага за подобряване на еластичността на кожата, но също така премахва мъртвите и увредени кожни клетки. Той подобрява хидратацията на кожата, като допринася за придаването на свежия ѝ вид. Как се използва? Обелете правилно ананаса и го изцедете в блендер. Вземете чист памучен тампон и нанесете този сок върху кожата. Отмийте след 15-20 минути. 

Свързани статии

Използвайте натурални масла 

  • Арганово масло

Традиционно аргановото масло се използва в продукти за грижа за косата и кожата. Подобрява хидратацията и еластичността на кожата, като по този начин ѝ придава млад и стегнат вид.

  • Бадемово масло

Бадемовото масло омекотява кожата и подобрява тонуса и тена ѝ. Освен това то предотвратява увреждането, причинено от ултравиолетовите лъчи, което е една от много важните причини за външните признаци на стареене. 

  • Масло от авокадо

Известно е, че маслото от авокадо увеличава производството на колаген – основният компонент, който помага да се поддържа стегнатостта на кожата, като по този начин предотвратява увисването и отпуснатата кожа. Как да използвате масла за стягане на кожата? За да използвате някое от посочените по-горе масла за стягане на кожата си, първо се уверете, че кожата е чиста и подсушена. Вземете необходимото количество масло на ръката си и го масажирайте старателно върху кожата. Можете да оставите маслото през нощта и след това да го измиете с хладка вода, когато се събудите. 

Свързани статии

Използвайте антиейдж продукти

Много марки за грижа за кожата правят научни тестове. Въпреки това, не всички продукти против стареене са еднакви. Продуктите против стареене често са специализирани в специфични проблеми със стареенето и някои са по-ефективни от други поради съставките, активните концентрации и формулировките. Ефикасността на продукта се свежда и до други фактори. Кожата на всеки е различна, така че трябва да изберете правилния продукт против стареене за вас. Ето съставките, на които трябва да обърнете внимание, когато избирате действащ крем за стягане на кожата. Пептиди, повишаващи колагена, които да подпомогнат загубата на еластичност, която е пряко свързана със загубата на колаген; ретинол – той може да бъде полезен за гладка и стегната текстура на кожата. Освен това е доказано, че инхибира ензимите, които разграждат колагена в кожата.

Коментирай