Свободно време

Няколко трика да спестим пари за мечтаната екскурзия

15.03.2012г. / 08 41ч.
Мария Дуковска
Няколко трика да спестим пари за мечтаната екскурзия

Наближават великденските празници, а малко след тях започват летните ваканции, които очаквахме цялата тази дълга зима. Но в ситуация на финансова криза, когато паричните средства са почти дефицит, е необходимо да сме по-практични от преди, ако искаме да си позволим пътуване, било то в България или зад граница.

Предлагам ви няколко простички трикове, които надявам се, ще ви помогнат да реализирате мечтаното пътуване, макар и със скромни ресурси:

1. Търсете евтини оферти и промоции в Интернет

Онлайн пространството е препълнено от туристически сайтове и такива за колективно пазаруване. Следете редовно предложенията им и наблюдавайте цените. Понякога изскачат наистина невероятни предложения. Но бъдете и внимателни, да не попаднете на измама, каквито, за съжаление, има не малко.

2. Ол инклузив хотели – най-добър вариант за децата

Няма какво да се лъжем – много по-практично излизат офертите на хотели с включени всички хранения за престоя. Особено ако сте семейна двойка с деца, ол инклузив почивките ви спестяват не само пари, но и време да търсите и обикаляте подходящи заведения, в които да хапнете. И то няколко пъти на ден...

3. Търсете за почивка с включен транспорт и такси за забележителности

Ако сте решили да търсите екскурзия в чужбина, по-добрият вариант е да намерите с включени такси за поне няколко от местните забележителности. Ако ли пък не, рискувате да не видите нищо, освен местните улици и булеварди, тъй като индивидуалните такси често са доста високи и едва ли ще имате подготвен бюджет за цялото семейство. А относно транспорта, и в България, и зад граница ще е по-икономично, ако пътят ви е включен в общата цена. С високите цени на горивата, ще трябва да преглътнете лекото неудобство да пътувате с непознати хора, но за сметка на това – ще пътувате! Нали това е целта, която искате да постигнете. Успех в търсенето!

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай