Свободно време

5 камъка за силна интуиция

Красиви и със силна енергия

10.08.2021г. / 15 04ч.
Михаела Лазарова
Колие с лабрадорит. Снимка: Istock

Колие с лабрадорит. Снимка: Istock

Когато избираме малки детайли за декорация в дома или ново бижу, понякога обичаме те да имат в себе си красиви камъни под някаква форма. Водим се не само от красивия им външен вид, но и от това каква сила и енергия има съответния камък или кристал. За някои знаем, че привличат любовта в живота ни, както и потока на парите. Това, на което често се доверяваме е своята интуиция, дори когато избираме бижу. 

Вижте кои 5 красиви камъка спомагат за засилване на интуицията. 

Молдавит 

Красив камък, който работи най-много със сърдечната и коронната чакри, който е силно преобразуващ и ускорява генерирането на топлина. Спомага за активиране на съзнанието, креативността, но и интуицията. Използвайте го пестеливо, тъй като има много интензивна енергия.

Камъни за всяка зодия, борещи негативната енергия

                                                       Аметист. Снимка: pixabay

Аметист 

Аметистът е един от камъните, който се свързва с коронната чакра, която се намира в горната част на главата. За него също се смята, че помага да засилим своята интуиция. Подходящ е за медитация, декорация в дома, носене под формата на аксесоар. Аметистът има силата да облекчава напрежението и главоболието, да насърчава усещането за спокойствие. 

Апофилит 

Стимулира коронната чакра. Интересното за този камък е, че има високо съдържание на вода в него, което означава, че е проводник на енергия, използва се и в рейки за насочване и увеличаване на енергията. За апофилита се смята, че спомага за подобряване на интуицията, както и за освобождаване на негативните модели на мислене. Обикновено се използва и за прочистване на пространства. 

5 камъка за повече успех и пари

Лабрадорит

Това е красив камък на защитата. Смята се, че помага за подобряване на интуицията, за подобряване на баланса в живота. Лабрадоритът има и силата да пресече илюзиите, за да достигнем до истината в различни ситуации, както и да разсеем негативизма.

7 форми на кристали и тяхното значение

Свързани статии

Содалит

Това е камък на комуникация, мира и интуицията. Благоприятства гърлената чакра и чакрата на третото око, което помага за подобряване на яснотата по време на комуникация,  себеизразяването. Хубаво е да имаме край себе си содалит, когато трябва да говорим пред публика, непознати хора. Според някои западни източници, камъкът може да активира интуицията и възприятието на човека и да предизвика усещане за спокойствие.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 2 години )
ok , az dori ne gi znaia kak izglejdat niakoi ot tezi kamuni...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар