Свободно време

6 начина да бъдете по-очарователни

Усмихвайте се при запознанство

24.12.2021г. / 05 58ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки познава поне по една харизматична личност, която където и да се появи успява да очарова останалите. Да си очарователен може би до голяма степен е вроден талант. Въпреки това такива личности знаят кои са техните силни страни и не спират да ги развиват. Кои са характеристиките на очарователните хора, които може да приложите и вие в общуването си с други?

Не се страхуват да загубят

Очарователните хора не се опитват да спечелят на всяка цена, а точно обратното. Те дават от себе си, без да очакват нищо в замяна. Не се затрудняват в това да признаят своите грешки, неуспехи или да говорят за своите слабости. Нещо, което не всеки може да направи. Биха могли открито да заявят „Не мога да направя това, моля, научи ме, покажи ми“, защото знаят, че хората ценят честността и истинските емоции.

10 признака на манипулация от страна на колеги или шефа ви

Показват искрено, че се радват да се запознаят с вас

Чаровните личности определено знаят как да комуникират, особено при първа среща с някого. Те са усмихнати, следват мимиките и настроенията на събеседника си. Фокусирани са върху това, което казвате, и ви слушат внимателно, като обръщат внимание на всичките ви емоции и думи. Винаги успяват да намерят общ език с вас.

8 неща, които да не казвате на хората в живота си

Търсят разбирателство

Докато има хора, които съвсем съзнателно целят да създадат конфликти, да обидят с подмятане на критики, неудобни въпроси, чаровните личности търсят разбирателство, поддържат дипломатични взаимоотношения, дори с тези хора, които не са им особено приятни.

Те използват силата на докосването

Докосването е мощен инструмент, който помага на хората да разбират по-добре емоциите, да общуват без думи или като „добавка“ към тях. Помислете за ситуациите, в които ви се налага да поздравите някого. Как се ръкувате, може би ще потупате леко човека по рамото или други в зависимост от ситуацията и колко ви е близък. Помислете как да подобрите това. Докосването може да бъде част и от разговор, и то определено помага да спечелите доверието на друг.

Свързани статии

Винаги правят ситуацията по-интересна и ведра

Обикновено очарователните личности са много добри в това да управляват и използват емоциите си, мимиките, така че и скучната тема на разговор да се окаже по-забавна и вълнуваща. Винаги добавят настроение в това, което искат да предадат на другите.

7 знака, че сте зряла личност

Винаги помнят имена

Ако искате да направите добро впечатление и да ви харесват, винаги помнете имената на хората, с които се запознавате. След това при разговор или поздрав, бихте могли да се обърнете към човека по име. Това винаги прави впечатление. Ако отскоро се срещате с някого и той ви разказва за хора, които са му близки с имената им, опитайте се да ги запомните и в следващите разговори, когато стане въпрос за тях, да ги споменете по име. Това ще покаже, че вие проявявате интерес към човека, с когото излизате, че слушате, когато ви говори.

Коментирай