Топяща мазнините зелева супа

24 май 2018 | 06:00 | Илияна Николова
4 от 8 гласа
Добави в любими
5 моркова, нарязани на ситно
3 глави лук, нарязани на ситно
2 консерви белени домати заедно със сока
1 голяма зелка, нарязана
300 г зрял боб от консерва, изцеден и изплакнат
2 л доматен сок
2 зелени чушки, нарязани на ситно
10 стръка целина, нарязани
1 кубче зеленчуков бульон
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
90 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

В голяма тенджера сложете морковите, лука, доматите, зелето, боба, чушките, целината. След това излейте в нея доматения сок и кубчето бульон. Добавете и толкова вода, колкото да покрие всички продукти.

Сложете тенджерата на котлона на среден огън. След като заври, намалете котлона и оставете да къкри под капак, докато всички зеленчуци омекнат.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Вижте също:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
:( ( преди 8 години )
две консерви домати и допълнително 2 л. доматен сок?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар