Интимно

Кой не е допускал тези грешки?!

Грешки във връзката, които всеки е допускал поне веднъж

05.07.2014г. / 16 00ч.
Илияна Николова
Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

Няма съвършени двойки, това е ясно на всички. Има просто щастливи и нещастни, най-общо казано. Всички грешат, особено в отношенията с любимия човек, но важното е тези грешки да бъдат осъзнати навреме и да се работи по посока изглаждането им и изграждането на партньорство, а не постоянна конфронтация.

Трудно е понякога човек да бъде обективен по отношение на собствената си връзка, но все пак е добре да знаете кои са 5-те най-често срещани грешки, които всички са правили поне веднъж във връзката си и които трябва да се избягват! Кои са те?

Критикувате партньора си

Има разлика между това да направите градивна критика и да атакувате директно неговия характер – това си е чисто и просто „мръсна игра“, в която правилата не важат и нанасянето на удари под кръста може да ви коства отношенията.

Избягването на конфронтация

Избягването на сблъсъци и разискване на проблемите няма да ви помогне да спасите връзката си или да изгладите проблемите си. Подемането на сериозен разговор може да ви се струва страшно и дори може да ви накара да се чувствате уязвими, но е неизбежно и необходимо за запазване на връзката.

Свързани статии

Не обръщате внимание на разстоянието

В една дълготрайна връзка чест феномен е постепенното и неусетно отдалечаване на партньорите. В един момент поставяме на първо място собствените си нужди и желания, без да се съобразяваме с партньора си. Вероятно той прави същото.

Забравяме да си обръщаме специално внимание, а това прокопава голяма пропаст между двамата. Затова след работа планирайте купон някъде заедно, или просто разходка. Поканете приятели или отидете на кино! И никога не забравяйте да попитате половинката си как е минал денят й.

Поддържайте състезателния дух

Не си мислете, че щом имате дълготрайна и сериозна връзка, нямате конкуренция – не е вярно! Във всеки един момент може да се появи някой, който да отнеме партньора ви неусетно. Когато отношенията между двама души не се поддържат в баланс и достатъчно внимание, рискът от поява на ново примамливо „предложение“ е доста голям.

Нахвърляте се

Според някои проучвания, двойките, които имат поне пет положителни взаимодействия на всяко едно отрицателно, се считат за щастливи. Преди да се втурнете в спор, сблъсък или скандал, сетете се за това и оценете положителните ви моменти и общи гледни точки.

Коментирай