Интимно

Как да работите от вкъщи с половинката си без да се избиете

В кръга на шегата, но и не само

20.03.2020г. / 09 47ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Поради настоящата ситуация, налагаща социална изолация заради пандемията от новия коронавирус COVID-19, на много хора се наложи да работят от вкъщи, искат или не. Това обаче крие рискове за здравината и състоянието на отношенията ни с най-близкия човек. Когато сте по цял ден заедно, затворени в жилището си и трябва да съвместявате едновременно личните и професионалните си ангажименти, много вероятно и възможно е да изпаднете в конфликти.

7 въпроса, с които да определите коя е мечтаната работа за вас

Как да работите заедно от вкъщи с половинката си без да се избиете, казано шеговито.

Открийте вашето лично пространство

За да съумеете да разделите личния си от професионалния живот в рамките на общото местожителство с партньора си, условно си намерете вашето пространство, а той неговото, където да работите сякаш не сте заедно в този момент. Ако направите грешката да работите заедно в едно помещение, това може бързо да доведе до конфликт. Затова открийте своето уединение в различни стаи и работете на спокойствие.

Правете си срещи за обяд

За да се почувствате наистина като на работа, уреждайте си срещи за обяд в кухнята. Това е начин да съхраните психиката си в нормално състояние, докато сте под карантина или докато премине извънредното положение, в което се намира почти целия свят. Ще се учудите колко добре ще се чувствате, ако играете тази малка игра всеки ден. Дори може да подобрите още повече отношенията си, като ги поддържате такива, каквито биха били, ако не бяхте в тази ситуация. Това ще породи много поводи за хумор и смях.

Здравословни правила за работа у дома

Уважавайте личните и професионалните граници на другия

Опитайте се да се държите все едно наистина сте на работа. Не нахълтвайте в хола, ако половинката ви провежда конферентен видеоразговор с колеги или клиенти. Знаем какви комични ситуации предизвиква това.

Облечете се като за работа

Представете си, че отивате на работа наистина. Облечете си дрехи, подходящи за офиса ви. Избягвайте да стоите по пижама денонощно, защото ще изгубите представа за това къде се намирате, а и тъй като не е присъщо за никого, това действа негативно на психиката. Затова, облечете се сякаш сте в действителност на работа и седнете пред компютъра.

Плюсове и минуси на работата от дома

Инвестирайте в намаляващи шума средства

Ако досега не сте ползвали слушалки по време на работа или тапи за уши, които да ви изолират от околните разсейващи шумове, инвестирайте в тях. Те ще ви помогнат да се съсредоточите и да работите нормално, ако половинката ви ви пречи от съседната стая.

Коментирай