Интимно

Ситуации, в които пренебрегваме себе си, заради връзката

Променяте себе си, за да е доволен партньорът ви

11.03.2022г. / 11 46ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка любовна връзка е различна, а във всяка една ние също разгръщаме себе си по различен начин. Някои взаимоотношения са градивни за нас, положителни. Други могат да бъдат разрушителни към личността си, защото сами сме позволили в името на това да запазим връзката си, да останем на заден план.

В кои ситуации пренебрегваме себе си, заради връзката?

Премълчаване на проблемите, за да не нараните партньора си или той да не се разсърди

Понякога връзките се разпадат, защото партньорите не са открити един към друг. Когато не сме напълно себе си пред другия, започваме да бъдем някой друг. Премълчаваме своите емоции, все по-рядко споделяме от какво се нуждаем в тези взаимоотношения и т. н. Точно така поставяме себе си на заден план, за да не се разпадне връзката.

10 малки комуникационни трика, които подобряват връзката

Вие поемате повечето задължения във връзката

Според западни психолози, ако единият от двойката е израснал в семейство, където пренебрегването е било норма, той смята, че и неговото ще бъде такова, че всички семейства са такива. Хората, които имат ниско самочувствие, обикновено приемат лошото отношение към себе си за даденост. А това се пренася и в любовните връзки.

Отказвате от любими занимания, за да бъдете повече време заедно

Харесваме някого и решаваме да бъдем във връзка с него, точно заради това, което е, като хобитата не са изключение. Но ако вие постепенно сте започнали да пренебрегвате любимите ви занимания, ограничили сте времето за себе си, то определено връзката ви е изместила грижата за вашето аз.

5 признака, че имате връзка с истински крал на драмата

Изчакване партньорът ви да се „оправи“ и да стане такъв, какъвто искате

Една от често срещаните грешки, които хората правят, започвайки нова любовна връзка. Хората не се променят, особено ако страдат от определени зависимости като алкохол, наркотици, хазарт, ако са насилници.

Защо мъжете се страхуват от жени с дълбока същност

Променяте себе си, за да е доволен партньорът ви

Това може да се отнася до всичко в живота ви. Той може да е недоволен от външния вид, вашите хобита, срещи с приятели, черти на характера. Прави всичко, за да подкопава самочувствието ви.

Свързани статии

Подозирате го в изневяра, но си затваряте очите

Има различни видове изневяра, а в някои взаимоотношения единият партньор често приема за даденост другия. Лоялността е фундаментът между двама души и ако тя липсва, връзката не би могла да е пълноценна.

Задържане на партньора, създавайки чувство за вина

Ако във вашата връзка вие сте станали жертва на измамата на половинката си, той/тя често ви подлага на фини манипулации, за да постигне желаното или за да не прекратите взаимоотношенията си, това е знак, че пренебрегвате себе си.

Снимка: iStock

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )
samocustvieto e tolkova golemo ce vseki pat ydryame mainite i vi cetem tezi glyposti ot skuka a ne ce ste ybediite nekoi sas tiya idostini nema deca tyk
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )