Интимно

10 токсични вярвания, които могат да разрушат и стабилна връзка

Вижте кои са

02.11.2022г. / 09 13ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Нашите вярвания и нагласи за живота, определят и нашата реалност, която се гради на постъпките и решенията, които взимаме. Това важи за всеки аспект от живота ни и любовта не е изключение. Любовната ни връзка, дори и да е стабилна или да показва признаци, че може да се развие като такава с времето, лесно може да се разпадне, ако дадем свобода на някои токсични вярвания и очаквания.

Кои са те и защо трябва да внимаваме с тях?

1. Той ще се грижи за мен финансово – Партньорът ви може да се грижи за вас до определен момент, но не забравяйте, че никой няма задължение да се грижи за вас, тъй като сте възрастен индивид. Ако той е единственият ви източник на доходи или главният ви такъв, помислете до какво може да доведе един ден тази ваша зависимост.

2. Това са само няколко лоши навика – Когато сме влюбени сме склонни да пренебрегваме някои червени флагове, които могат да ни подскажат за сериозни недостатъци на другия, които могат да засегнат нашата сигурност, но и тази на връзката ни.

Защо е важно да показвате привързаност към партньора си

3. Мога да го променя или с мен той ще бъде различен – Много токсично вярване и очакване. Често се надяваме, че можем да накараме хората да се държат по различен начин или че по някакъв начин ще бъдат по-добри с нас, отколкото са били в предишни връзки. Този вид мислене ни води само до разочарование. Не бива да забравяме, че хората ще продължат да бъдат това, което са, докато не решат сами да се променят.

4. Детето ще го направи сериозен и ще го накара да се обвърже – Истината е, че появата на деца не може да накара нежелаещ партньор да се обвърже. Това е допълнителна отговорност, която може да влоши още повече връзката.

Не се обвързвайте сериозно, докато не разберете тези 5 неща

5. Инициативата трябва да дойде от него – Понякога е добре да оставим гордостта си и ние да направим първата крачка. И все пак, интересът трябва да е взаимен, а добрата комуникация е задължителна, защото единият няма да предполага какво иска другият и така той може да си остане с чакането и инициативата.

6. Нямам нужда да се променям, наред съм такъв/такава, какъвто съм – Токсично вярване. Въпреки че никой не е съвършен, всеки търси нещо определено от една връзка и партньор. Ако вие сте по-егоистични, не полагате усилия да се развивате, да подобрявате някои свои черти, ако приемате за даденост другия, то рано или късно връзката ви ще започне да страда.

4 типа мъже, за които няма да бъдете приоритет

7. Ако се оплаквам, ще получа това, което искам – Когато по някаква причина не се чувстваме добре във връзката си е важно да комуникираме с партньора и да споделим своите страхове и желания. Така могат да се коригират много неща във взаимоотношенията. От друга страна, постоянното оплакване, мрънкане и капризи, може да нанесе големи щети на любовната връзка.

Свързани статии

8. Миналото няма да пречи на настоящата ми връзка – Миналото до голяма степен ще се превърне във вашето настояще и бъдеще. Затова е важно да оставите нещата да си отидат, за да приключат. От минали връзки обикновено носим в следващите си отрицателни емоции, сравняване с предишни партньори, дори емоции, които все още изпитваме към бившите си.

9. Това никога няма да ми се случи – Изключително вредно вярване. В любовта и в отношенията с хората могат да настъпят редица ситуации – раздяла, изневяра, загуба на интерес, спорове, измами и т. н.

10. Той ми е сигурен, затова няма да давам кой знае колко от себе си – Да си мислиш, че някой ти е сигурен в любовен план, само защото е грижовен, инициативен и полагащ усилия, е доста погрешно и токсично вярване. Така, докато не полагате усилия за връзката ви, този някой просто вижда знаците, че не сте подходящ партньор за него.

Снимка: istock

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 3 месеца )
Sladkis ti me promeni kogato se vsehme ama ispozva vlasta po gresno vseki majes sposoben da se vodi nie sme kato topla mandja stiga da znaees kak da ya zgotvis i vkusat i ste bade cusesen
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 3 месеца )
abre tarsim si takava deto ste me gleda cyal jivot drugi zako sami
отговор Сигнализирай за неуместен коментар