Интимно

Знаци, които не са физическа изневяра, а емоционална

Не прекъсва очевидни флиртове

19.04.2024г. / 09 15ч.
Нина Иванова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Изневярата се счита за едно от най-болезнените предателства, което проваля връзки и разделя семейства. Но често мислим за изневярата само във физическото ѝ проявление, а именно сексуална връзка. Но изневярата може да се прояви и чрез емоционални жестове, които също да означават отдалечаване между партньорите.

Ето някои знаци, които могат да се разчетат като емоционална изневяра.

Споделя тайни с други хора

Ако вашият партньор често избира други хора или определен човек, на когото да споделя тайните си, това може да е сигнална лампичка. Или вече не ви се доверява поради някаква причина или е намерил друг човек, на когото да вярва повече. При всички положения, ако наблюдавате подобно поведение, не стойте безучастни, а вземете мерки. Връзката ви може да е сериозно застрашена.

Типът хора, които следва в социалните мрежи

Разбира се, че това не може да се определи като класическа изневяра, но ако вашият партньор следва в социалните мрежи предимно атрактивни, несемейни дами, които предоставят еротично съдържание... Знаем, че всички имаме фантазии, но някои неща не бива да минават прекалено много границите. Ако усетите, че той/тя се заплесва твърде много в телефона си, следейки чужди животи, замислете се какво ви липсва, за да сте си интересни един на друг, а не да прибягвате до „живота“ в социалните мрежи.

Свързани статии

Не прекъсва очевидни флиртове

Флиртът в една миниатюрна доза е здравословно удоволствие, което повечето хора обичат, независимо дали са обвързани или не. Но ако забележите, че партньорът ви флиртува дори и пред вас, без стеснение или опит да го прекъсне, това не е добър знак за връзката ви. Липсата на уважение лесно може да прерасне в паралелна връзка, която тотално да застраши отношенията ви.

Има колега в офиса, с който/която не спира да общува

Т. нар. офис съпрузи са често срещано явление. Повечето от нас имат близък колега на работното място, с когото не просто общуват, а и споделят лични тайни. Това е съвсем естествено, тъй като с колегите си прекарваме много повече време, отколкото дори с близките и семейството си. Но не е голяма стъпката между приятелството в работата и флирта. Затова бъдете нащрек, ако партньорът ви често ви разказва за случки или разговори, в които участва един определен човек. Работното място е най-често срещаното за започване на извънбрачни отношения.

Свързани статии

Харчи пари за неща, за които нямате общо съгласие

Това може да се нарече шеговито „финансова изневяра“, но не е маловажно, защото е символ на недоверие в отношенията ви. Ако разберете, че партньорът ви харчи пари за неща, за които не сте се съгласявали, със сигурност не е добър знак за връзката ви. Ако постъпката е единична, можете да разрешите въпроса с разговори, но ако се превърне в редовен процес, може би трябва да вземете по-сериозни мерки.

Свързани статии

Коментирай
Свободно време