Свободно време

Тест: От какво трябва да се освободите, за да ви върви в живота?

Спрете да се оплаквате

15.03.2024г. / 15 30ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Ако имате чувството, че нещо ви задържа и ви дърпа назад, може би трябва да премахнете излишното от живота си. Вероятно този излишен товар само ви тежи и не ви позволява да се развивате. Това може да бъде както в пряк, така и в преносен смисъл.

Направете този лесен тест, изберете символ, доверете се на интуицията си и вижте какво ще ви покаже. 

Circletest

Символ номер 1 

Откажете се да играете на дребно 

„Когато играете на дребно, вие служите на света. Няма нищо просветено в това да се свиете, за да не се чувстват други хора несигурни около вас. Всички сме предназначени да блестим и да изразяваме себе си. Така, както правят децата. Това не е само в някои от нас; то е във всеки и докато оставяме светлината си да свети, ние несъзнателно даваме разрешение на другите да направят същото. Тъй като сме освободени от нашия страх, нашето присъствие автоматично освобождава и другите.“ Тази мисъл на американската писателка Мариан Уилямсън следва да послужи като съвет за вас.

Ако никога не опитвате да се възползвате от страхотните възможности или позволите на мечтите си да се превърнат в реалност, никога няма да разгърнете истинския си потенциал. И светът никога няма да се възползва от това, което бихте могли да постигнете.

Така че изразявайте идеите си, не се страхувайте да се провалите и още по-важно – не се страхувайте да успеете.

Свързани статии

Символ номер 2 

Премахнете от живота си токсичните хора 

„Вие сте средностатистическият от петимата души, с които прекарвате най-много време“ – Джим Рон.

Хората, с които прекарвате най-много време, допринасят за това кои ставате. Има хора, които са по-малко завършени в личния и професионалния си живот, и има хора, които са по-завършени от вас. Ако прекарвате време с тези, които са по-назад в развитието си от вас, средната ви стойност ще намалее, а с нея и успехът ви. Но ако прекарвате време с хора, които са по-успешни от вас, колкото и голямо предизвикателство да ви се струва това, по този начин и вие ще станете по-успешни.

Огледайте се около вас и вижте дали трябва да направите някакви промени.

Свързани статии

Символ номер 3 

Откажете се да живеете в миналото 

Много хора имат трудно минало, което изплува в съзнанието им и което се повтаря отново и отново. Но ако искате да имате успех в живота си, вие трябва да се откажете от миналото си до известна степен. Мисленето твърде много за миналото ви пречи да живеете в настоящето и да отдадете всичко от себе си на момента. Успехът идва, когато се фокусирате върху това да продължите напред, като правите всичко възможно да живеете в настоящето и не позволявате на миналото да ви спира.

По думите на Хенри Дейвид Торо: „Трябва да живееш в настоящето, да се изстрелваш на всяка вълна, да намираш своята вечност във всеки момент. Глупаците стоят на своите острови от възможности и гледат към друга земя. Няма друга земя, няма друг живот освен този“. 

Свързани статии

Символ номер 4 

Спрете да се оплаквате

Можем да кажем, че най-големият „убиец“ на успеха във всички области е оплакването. Всеки път, когато забележите, че се оплаквате от ситуацията, в която сте, спрете и направете нещо, за да промените това. Като не е нужно това да е нещо голямо.

Съсредоточете мислите и действията си върху вашия успех и върху това как можете да се движите напред. Колкото повече време прекарвате в оплакване, толкова по-малко време ще имате, за да осъществите целите, плановете и мечтите си. И съответно – толкова по-дълго ще трябва да чакате. Колкото повече се фокусирате върху негативното, толкова повече негативно ще внесете в живота си. То ще нараства, подхранвано от самите вас. Така че спрете да се оплаквате и започнете да осъществявате желанията си.

Всичко е възможно, стига да работите за това и да бъдете най-добрия си партньор и приятел. 

Свързани статии

Коментирай
Здраве и красота
Свободно време