Интимно

Предизвикателствата да работиш с любимия човек

Защо понякога е трудно да съчетавате личните с професионалните отношения

22.05.2024г. / 08 59ч.
Илияна Николова
Предизвикателствата да работиш с любимия човек

Никога не знаем къде ще срещнем любовта. Колкото и да си повтаряме, че не можем да смесваме личните с професионалните отношения, понякога се случва така, че срещаме любовта на работното място.

В други случаи започваме да работим заедно с половинката си, стартираме бизнес или по някаква причина попадаме на едно и също работно място.

Каквато и да е причината да работите заедно с интимната си половинка, това може да има своите предизвикателства. Как да се справите с тях?

Не смесвайте любовта с работата 

Ако работите с партньора си, опитайте се да не пренасяте домашните си проблеми на работа и обратно. Разделяйте двете страни на живота си и не ги смесвайте, защото това води до повече проблеми и поводи за неразбирателства. Не изпадайте в спорове за работа, когато сте вкъщи и не се карайте за домашните си проблеми, докато сте на работа. Опитайте се да спазвате тези граници.

Добре е работното ви място да е далеч от това на половинката ви

По възможност позиционирайте се на място, което не е непосредствено до това на партньора ви по време на работа. Така ще ви е по-лесно да се държите и да действате като професионалисти и колеги, докато сте на работа.

Свързани статии

Проявявайте уважение и демонстрирайте професионални граници 

Ако работите с половинката си, трябва да имате предвид, че колегите ви може да ви обвиняват за непрофесионално отношение. Затова бъдете максимално бдителни за това как се държите един с друг и как се отнасяте към работата. Всичко зависи от това какви граници ще си поставите и как ще показвате взаимно уважение един към друг на работа.

Разделяйте работното време от времето за себе си 

Когато сте на работа, дръжте се като колеги. Но когато сте извън работното място – бъдете двойка и не намесвайте професионалните ангажименти и проблеми. Така ще ви е по-лесно да съхраните цялостната си връзка, макар да се намирате в такава малко по-сложна ситуация. И тъй като прекарвате много повече време заедно, в сравнение с двойките, които не работят на едно и също място, винаги отделяйте време само за себе си. Така ще допринесете за съхраняването на отношенията си както на работа, така и в личния живот.

Никога не забравяйте, че се обичате 

Не забравяйте любовта. Ако работите заедно, съществува риск да пренебрегнете любовта, която ви е свързала. Опитайте се да си го напомняте всеки ден, дори да се появят проблеми на работа, които могат да влошат отношенията ви.

Коментирай