За дома

Плакати в детската стая без да се лепят по стените

06.08.2012г. / 09 12ч.
Ивет Лолова
Плакати в детската стая без да се лепят по стените

Още от детската градина та чак до късна тийнейджърска възраст децата се радват, искат, настояват да лепят плакати, колажи и цветни картинки по стените в детската стая. Някои родители нямат нищо против, но ако сте се преместили в ново жилище или сте направили скъп ремонт, сърце не ви дава да им разрешите. Ето 3 възможни решения:

1. През социализма ученическите бюра се покриваха с прозрачно стъкло – от съображения да се запази чисто и ненадраскано. Децата изобретателно и много удобно нареждаха отдолу любимите си картинки – изрезки от списания, картички, календарчета, плюс седмичната програма. Днес може да направите същото.

Ако бюрото е старо и не ви е жал за него, позволете на детето си да направи колаж от картинки, който да залепи с лепило и запечата отгоре с лак. Недостатъкът е, че картинките не могат да се сменят. Всъщност, могат - една шкурка, боя или лак - и бюрото е като ново.

2. Вземете корково табло с най-големия размер и го окачете на стената – по него могат да закачват колкото си искат снимки. При по-голяма страст, купете две табла и ги закачете едно до друго.

3. Подсетете децата да залепят любимите си картинки от вътешната страна на вратичките на шкафчетата и гардероба.

Имайте търпение, култът към снимките и картинките по стените ще замре постепенно и ще изчезне с порастването.

Прочетете още:

Коментирай