Хитри употреби на филтрите за кафе

За какво още можем да ги използваме освен за приготвяне на любимата черна напитка

30.06.2020г. / 11 23ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Има толкова много начини да си приготвите любимото кафе, но има и невероятно хитри и изненадващи употреби на филтрите, с които приготвяте черната си напитка. Те могат да се окажат новият ви най-добър приятел и помощник в домакинството. Ето как.

Вместо кърпа за подсушаване на чаши

Петната от вода по плота или масата са ужасни и съсипват кухненските ви мебели. На помощ идват филтрите за кафе, ако нямате подложки за чаши. Сервирайте напитките на вашите гости върху предварително изрязани формички от филтри за кафе. Така ще предпазите мебелите си. Филтрите за кафе са достатъчно дебели и плътни, за да не допуснат пропускане на течност върху масата. Можете да използвате филтрите и при сушене на измити чаши вместо да ги поставяте върху кърпа.

Още нестандартни употреби на содата, за които не знаете

За контрол на лошите миризми

Напълнете няколко лъжички сода за хляб във филтър за кафе и го притиснете така, че съдържанието да не се изсипва. Получавате страхотен домашен дезодорант, с който да елиминирате лошите миризми навсякъде в дома.

За почистване на стомана

Филтрите за кафе са чудесно средство за почистване. С тяхна помощ можете да почистите и полирате всяка повърхност от неръждаема стомана, дори и скарата.

Употреби на алое вера, за които може би не знаете

За премахване на праха от екрана

По екраните на телевизорите и електронните устройства бързо се събира много прах. Филтрите за кафе идват на помощ в безопасното премахване на праха от тях без да се наранят деликатните повърхности.

За почистване на очила

Опитайте да използвате филтър за кафе за почистване на стъклата на очилата ви вместо плат. Ще се убедите, че не остават никакви петна и замазани участъци.

За покриване на храната в микровълновата

Ако нямате пластмасов предпазен капак за микровълнова, който предотвратява пръски по стените на фурната, можете да използвате хартиените филтри. Те са безопасни за употреба в микровълновата и освен това са достатъчно плътни, за да предпазят микровълновата от пръските на храната.

Хитри употреби на дезинфекциращия гел за ръце

За филтриране на коркови трохи

В бутилките вино често попадат коркови трохи от тапите. Можете лесно да ги филтрирате, като прелеете съдържанието от бутилката в друг съд през филтър за кафе.

За предотвратяване на изтичане на пръст от саксиите

Когато пресаждате цветята си вероятно част от пръстта протича през дупките на новите саксии. Същото се случва и със старите саксии, които премествате от едно място на друго. За да предотвратите този проблем, на дъното на всяка саксия поставете филтър за кафе, а след това пръстта с растението.

Алтернативни употреби на различни домакински пособия

Коментирай