За дома

Какво означава, ако често изпускаме предмети?

На какво може да се дължи

17.04.2024г. / 15 47ч.
Мария Дуковска
Снимка: iStock

Снимка: iStock

На всеки му се случва понякога да изпусне предмет, който да се счупи или повреди. Но има периоди, в които подобни ситуации се случват почти ежедневно или пък няколко пъти в рамките на деня. Няма как да не се питаме какво става, на какво се дължи това неволно често изпускане? Има някои интересни предположения и суеверия, които може да провокират любопитството ви.

Трябва да изоставите тъгата и разочарованието

Ако напоследък се улавяте, че изпускате предмети, чупите неволно вещи и успоредно на това усещате раздразнение, гняв, тъга, може би е време да се замислите какво се случва с вас. Много е възможно емоционалното ви състояние да не е достатъчно стабилно и уравновесено, и това да подсилва непохватността ви. Може би това е начинът на вселената да ви каже, че е време да си обърнете внимание и да се фокусирате върху емоциите си.

Свързани статии

На грешната пътека сте

Изпускането и чупенето на предмети може да има послание, че не сте на правилния път в живота. Може би е знак да се огледате какво се случва в живота ви и да направите пауза. Обмислете какво искате и дали това, което се случва напоследък отговаря на желанията ви. Бъдете искрени със себе си и съкровените си желания.

Помислете за решенията, които сте взимали в последно време. Дали има нещо, което ви притеснява и ви разколебава? Може би сте направили нещо, за което не се чувствате съвсем добре. Останете насаме със себе си и направете равносметка.

Какво означава, ако разлеете вода?

Прекалявате с контрола

Изпускането на чаша, телефон или друг чуплив предмет е момент, над който ние нямаме контрол. В момента, в който вещта се изплъзне от ръцете ни, ние не можем да направим нищо – пада, чупи се и край. Не можем да върнем времето назад и да хванем предмета по-рано. Затова, ако често ви се случва да изпускате предмети, може би причината се крие в това, че не знаете как да се освободите от свръхконтрола.

Ако в живота ви сте прекалено контролиращи, желаете всичко да става така, както вие сте преценили, а напоследък зачестяват случаите да изпускате предмети, може това да е опит за бягство на вашето подсъзнание. То е преуморено от манията за контрол и има нужда да се отпусне. Най-удобно е да се изпускат малки предмети, които не застрашават начина ви на живот, но в същото време нямате контрол над тях. Помислете дали не прекалявате с контрола и какви варианти са подходящи, за да се освободите от това натоварване.

Свързани статии

Спрете да се уповавате на неща, които нямат значение

Замислете се дали не държите прекалено много на неща, вещи, отношения, които всъщност не са важни за вас. А ги считате за ценни, защото „така трябва“ или защото така са ви учили. А всъщност, в сърцето си, не държите на тях, само се преструвате. Ако мислите, че това е валидно за вас, може и неволното изпускане на предмети да е знак, че ви трябва промяна.

Свързани статии

Коментирай