Предмети, които да изхвърлите от дома си

Не ви трябват, а заемат място, дори са вредни

12.10.2023г. / 12 00ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки човек има някакви ненужни вещи и предмети вкъщи. Събирани с години, подарени, никога неизползвани или изцяло излишни, тези неща събират прах и заемат място в дома, което е напълно излишно. Някои предмети не само никога не влизат в употреба, а дори могат да са вредни за здравето.

Козметични продукти, които да изхвърлите още сега

Кои са вещите и предметите, които да изхвърлите още сега от дома си?

Стари, вехти мебели

Мебелите се амортизират с времето. Ако имате стари такива, които са ползвани десетилетия, времето им е дошло. Някои антики, които обаче нямат материална или емоционална стойност, също нямат място в дома ви. Време е за промяна. Подменете тези вещи с нови, за да внесете нова свежа енергия вкъщи.

Сребърни прибори, подарени сервизи

Ако имате сервизи, подарени на сватбата ви или тази на вашите родители, баби и дядовци, но не ги използвате, време е да се разделите с тях. Такива вещи има всеки в дома си, но в повечето случаи не се използват. Подарените сервизи и прибори често не са по вкуса ви, затова и стоят в шкафа. Вместо да заемат място, продайте ги, подарете ги, но не ги пазете просто така.

Предмети, които да не бързате да изхвърляте от дома си

Стари дрехи

В гардероба на всеки е пълно с дрехи, които не носи, но които по някаква причина не изхвърля. Направете прочистване на гардероба, дрешника и килера. Отървете се от всички дрехи, които не носите и няма и да носите. Признайте го пред себе си и освободете място за нови, красиви, съвременни и актуални облекла, с които да освежите визията си.

Колекции

Колекциите в повечето случаи имат сантиментална стойност. Но те събират прах на витрината или в кутии в килера. Спомнете си последния път, когато сте ги отворили да ги разглеждате. Такива вещи нямат никаква прагматична стойност и не ви трябват вкъщи.

Свързани статии

Стари килими

Килимите, чергите, постелките се изхабяват с времето. Те събират мръсотия, акари, всякакви отпадъчни елементи, които могат да ви разболеят. Колкото и често да ги перете, килимите и чергите се амортизират и постепенно стават вредни за здравето. По тази причина е добре да се заменят редовно.

7 неща, които да разчистите веднага от антрето си

Снимка: iStock

Коментирай