За дома

Растението, което привлича пари

Това растение трябва да е във всеки дом

20.04.2024г. / 15 00ч.
Мария Дуковска
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Това красиво, деликатно растение се смята за изключително мощно според учението фъншуй. То се казва Crasula ovata, но е наричано Дърво на живота, като  се счита за символ на успеха, парите и благосъстоянието. Ако искате да се радвате на успехи и постижения, които да материализирате, помислете къде в дома си можете да поставите Дървото на живота.

Една от причините да се смята за привличащо богатство и просперитет във фъншуй са гладките, лъскави листа на растението. Също така се счита, че в листата му се задържа вода, което също се свързва с идеята за богатство и успех. Растението е много устойчиво и дълголетно, успява да оцелее при всякакви условия, което също допринася за символиката за сила и устойчивост.

Свързани статии

Листата му винаги са зелени, като символ на богатството, което продължава да расте през годините.

Къде да поставите Дървото на живота, за да привлича богатство?

Според фъншуй енергията преминава през всичко, включително и през растенията. А Дървото на живота се отличава с мощна енергия, за която се вярва, че привлича парите и успеха, както и стимулира професионалното ни израстване. Когато е позиционирано на стратегическо място в дома, растението може да ни бъде особено полезно.

Всяка зона в дома ни отговаря за различен аспект от живота ни, според фъншуй. Например за привличане на финансово благополучие е подходящо да позиционираме Дървото на живота в югоизточния ъгъл на дома ни. Ако поставите в този ъгъл растението, ще подсилите енергията, насочена към постигане на материални успехи.

Свързани статии

Друго подходящо място е близо до входа на дома ви например в коридора, за да насърчите енергията на парите да навлезе в жилището ви.

Дървото на живота има и още едно чудесно предимство – счита се за едно от растенията, които ефективно прочистват въздуха. Чистият въздух е от огромно значение за нашето здраве и за начина, по който се чувстваме. За да създадем хармоничен и балансиран дом ще ни е полезно всяко налично средство, включително и растения. Затова, ако искате да подобрите енергията в дома си, намерете специално място за Дървото на живота в него.

Свързани статии

Коментирай