Здраве и красота

Как да премахнете безопасно геллака вкъщи без маникюрист?

10 много лесни стъпки

28.03.2020г. / 08 19ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Епидемията от коронавирус COVID-19 наложи спазването на социална отговорност, предполагаща самоизолиране вкъщи с цел ограничаване разпространението на заразата сред хората. Наред с всички затворени обекти с търговска цел се оказахме и без възможност за посещение при маникюрист.

Какво да правим, ако вече носим геллак, а се налага да го отстраним? Можем ли да го направим безопасно вкъщи без да нараним ноктите си?

Какво трябва да знаем за лаковете за нокти

Ето няколко съвета как да почистите геллака от ноктите си без да ги увредите.

1. Започнете с топла кърпа, сякаш сте в салона за красота. Увийте ноктите си в затоплена памучна кърпа или напоена с топла вода.

2. С помощта на пила за нокти леко изпилете горния слой топлак, така че да го накарате да разруши емайла си. Това го прави по-уязвим към лакочистителя и ще помогне да разтворите геллака по-бързо и лесно.

16 цветови комбинации в маникюра (галерия)

3. Ако усетите затопляне или болка, веднага преустановете изпилването, за да не нараните ноктите.

4. Нанесете олио за омекотяване на кожичките (кутикулите), за да помогнете на ноктите и кожичките да останат добре хидратирани по време на целия процес.

5. Нарежете алуминиево фолио на малки квадрати.

Идеи за пролетен маникюр (галерия)

6. Напоете по един тампон с лакочистител. Поставете го в едно квадратче фолио и увийте пръста си. Направете това с всички пръсти.

7. Изчакайте така поне 15 минути.

8. Най-добре развивайте пръстите един по един, за да избегнете изпаряването на ацетона и обратното втвърдяване на геллака, ако все още не се е разтворил добре в лакочистителя.

Красив маникюр с помощта на четка за зъби – как?

9. С помощта на шпатула за нокти обелете лака много внимателно. Ако не притежавате такъв уред, можете да използвате дръжката на лъжица за супа или кафе. С нея обелете геллака от ноктите си без да чегъртате.

10. Намажете обилно почистените нокти с бадемово масло, за да ги подхраните, хидратирате и възстановите. Изчакайте поне час, за да попие добре.

Как да почистим ноктите, когато нямаме лакочистител?

Повече вижте във видеото на Orly в Instagram.

 

Коментирай