Здраве и красота

Джинджифилово мляко при настинки и болно гърло

Засилва имунитета

15.11.2020г. / 04 18ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Той има пикантен вкус и обичаме да го добавяме към супи, ястия, фрешове, маринати. Джинджифилът – суперподправката, която освен че прави ястията ни по-вкусни, има редица ползи за здравето ни, като ни осигурява калий, калций, витамин С, витамин В4 (холин). В сезона на настинките и грипа, няма как да не го споменем, защото той е част от менюто ни.

В комбинация с прясно мляко се превръща в напитка, която може да помогне по-бързо да се възстановим. Млякото е хранително, осигурявани витамин D, калций, необходими на тялото ни.

3 рецепти за домашен бульон за много силен имунитет

Джинджифиловото мляко повишава имунитета, тъй като пикантната подправка има естествени противовъзпалителни и антимикробни действия. Антиоксидантите, съдържащи се в напитката, могат да намалят вредното влияние на свободните радикали.

Подобрява храносмилането

Джинджифилът е полезен за храносмилателната ни система. Той намалява риска от запек, облекчава болките в корема, стомаха.

„Златно мляко“ – за какво помага?

Намалява риска от остеопороза

Джинджифиловото мляко помага за подобряване на костната сила, тъй като млякото съдържа много калций, калий и магнезий, които са важни за здравето на костите. Джинджифилът се препоръчва също при артрит, остеопороза, тъй като намалява болката и възпалението.

Комбинация от лук и мед помага при настинки и грип

Облекчава възпалено гърло, кашлица

Джинджифиловото мляко е подходяща напитка, когато страдате от болно гърло, кашлица, мускулни болки, отпадналост, тъй като има противовъзпалителни свойства.

4 начина да ползвате чесън при настинки и грип

Как да си приготвите джинджифилово мляко?

Ще ви бъде необходимо около 1 ч. л. стрит или настърган корен от джинджифил. Сложете го в 250-300 мл мляко. Съставките трябва да врат около 5-7 минути на тих огън. След това прецедете напитката и добавете мед по желание.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати