Здраве и красота

Как пилатес подобрява сексуалния ви живот?

По-наситени усещания по време на секс благодарение на стегната мускулатура на тазовото дъно

21.11.2020г. / 12 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Пилатес е невероятно добра идея за стягане и извайване на цялото тяло. Неслучайно певицата Адел избра метода пилатес за свой начин да свали излишните килограми. Пилатес е физическа система, която използва специфични целенасочени упражнения за подобряване на силата, издръжливостта, гъвкавостта и стойката с фокус към ядрото на тялото. Но тези ползи не са всичко, което дава пилатес.

Още една прекрасна причина да започнете да се занимавате с пилатес е ползата, която този вид тренировка дава на сексуалния ви живот.

8 лесни йога пози, които са полезни за женското здраве

Според Трейси Зиндел, инструктор по пилатес в Чикаго, цитирана от shape.com, ако практикувате пилатес редовно, ще имате много по-наситен с усещания сексуален живот, както и по-интензивни оргазми.

Всичко се свежда до свързването на тялото с ума, както и със стягането на ядрото на тялото, където са концентрирани множество мускули и нервни окончания.

За да се насладите на секса напълно трябва да имате здраво тяло, здрав дух и силен баланс между тях. Методът пилатес е отличен инструмент за подобряване на цялостното състояние на организма, както във физически, така и в емоционален план. Подобряването на гъвкавостта помага по време на секс. Стегнатите и добре тренирани мускули в тазовото дъно позволяват да се насладите на по-интензивни и наситени усещания по време на секс.

Йога упражнения за здрав гръб (Видео)

Най-хубавото при пилатес е, че можете да го правите по всяко време и навсякъде.

Състоянието на мускулите в тазовото дъно е важно както в сексуално отношение, така и при бременност и раждане. Жените със стегнати мускули на тазовото дъно имат по-добри шансове да имат по-лека бременност и раждане.

При добро състояние на мускулатурата в тазовата област усещанията при натиск и сексуална стимулация са много по-задоволяващи, отколкото при нетренирана и слаба мускулатура. Това заявява Аманда Севидж, гинекологичен физиотерапевт пред Healthista, цитирана от healthdigest.com. Вагиналните усещания при стегната мускулатура са на светлинни години, смята тя.

Упражнения, които можете да правите навсякъде

Укрепвайки мускулите в тазовото дъно, вие подобрявате кръвообращението и нервната проводимост в тази област, което рефлектира положително върху сексуалните ви усещания. Това подобрява удоволствието, а в допълнение гъвкавостта и издръжливостта ви правят неустоими за партньора ви.

Коментирай