Никоя жена не харесва бръчките по лицето, вялата и отпусната кожа. Как може да противодействаме на тези процеси? Вижте няколко лесни стъпки за повече красота.

Намалете консумацията на захар и захарни изделия

За съжаление, откриваме все повече негативи за нашето здраве, отколкото ползи от тяхната консумация. Що се отнася до състоянието на кожата, захарта може да бъде наречена враг на красотата ни.

Редовната ѝ консумация предизвиква процес в храносмилателната ни система, наречен гликация, който допринася за по-бързото разграждане на колагена в кожата. В резултат забелязваме, че кожата ни е станала не само по-вяла, но е отпусната, появили са се и повече фини линии.

15 от най-добрите храни за вяла кожа

Грижа с кокосово масло

Уникалното кокосово масло се грижи за здравето на нашата кожа и отвътре навън, когато го консумираме. Нанесено върху нея пък, то играе ролята на овлажнител. Кокосовото масло е една от най-добрите грижи в борбата с вялата кожа, бръчките. Мастните киселини, на които е богато, проникват в дълбочина в кожата.

Ежедневни навици, които причиняват поява на бръчки

Според проучване проведено от National Institute of Health, кокосовото масло е ефективна грижа за сухата кожа, предотвратява увисването ѝ премахва бръчките. Кокосовото масло може да се нанася с леки масажни движения върху почистена кожа на лицето (и шията), само в определени от вас зони, като околоочен контур, чело, да бъде част от вашите маски за лице.

Топ 7 храни, богати на антиоксиданти

Двойна доза антиоксиданти

Като най-големия орган в човешкото тяло, кожата ни е изложена на окисляване най-много, което означава, че се нуждае от всекидневна доза антиоксиданти. Най-лесният и полезен начин да и ги осигурим е, чрез консумацията на храни, които са богати на антиоксиданти. Те спомагат в борбата с вредите, причинени от оксидативния стрес на кожата. Добри примери за такива полезни храни са грозде, горски плодове, спанак, цитруси и други. Антиоксидантите спомагат за ревитализирането на кожата, забавят процесите на стареене.

Още по темата

Витамин А и бета-каротин

Според проучване проведено от National Institute of Health, комбинацията от бета-каротин, който се съдържа в много храни, както и витамин А, може да предотврати стареенето на кожата. Ето защо тези две съставки често можем да видим на опаковките за слънцезащитна козметика. За бета-каротина е доказано, че блокира ултравиолетовите лъчи, докато витамин А стимулира синтеза на колаген и еластичните влакна в кожата. Кои храни са богати на витамин А, вижте тук.