Здраве и красота

3 съставки в козметиката, намаляващи бръчките около очите

Озаряват и стягат кожата

15.05.2021г. / 13 21ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Кожата около очите е изключително фина и нежна. Тя винаги издава, когато менюто ни не е здравословно, когато сме уморени, плакали сме, когато не прилагаме правилната козметична грижа, това дали носим или не слънчеви очила, дали нанасяме слънцезащитен фактор. Поява на бръчки, тъмни кръгове, торбички… Нямаме нужда от тях, а хубавото е, че има някои съставки в козметиката за кожата около очите, които ни помагат да намалим всичко това. Вижте кои са.

Витамин C

Един от най-добрите „приятели“ на здравата и красива кожа. Този антиоксидант е известен със способността си да насърчава синтеза на колаген, да озарява кожата. Витамин С влиза в състава на редица козметични продукти за околоочната зона, като серуми, ексфолианти, пачове за очи, кремове. Витамин С подобрява кръвообращението, стяга кожата, подобрява тена ѝ. Съдържа се в пресните плодове и зеленчуци, които също е важно да консумираме, за да подхранваме кожата си отвътре навън.

Антистареещи ползи от етеричното масло от риган

CoQ10

Вероятно сте чували за CoQ10, който също е антиоксидант. Нашето тяло естествено го синтезира. Играе важна роля за нивото ни на енергия, подсилва имунната система, метаболизма, здравето на сърцето и мозъка, кожата и други. С напредването на възрастта този антиоксидант намалява в организма ни.

5 масла за масажи на лицето

Хубавото е, че можем да си го набавим, консумирайки говеждо месо, броколи, пилешко месо, сусам, риба, авокадо и други или чрез използването на козметични продукти, които са обогатени с него, включително и за околоочна грижа. Доказано е, че CoQ10 подобрява състоянието на кожата и намалява вредите върху нея.

Свързани статии

Витамин Е

За витамин Е, който е мощен антиоксидант е известно, че намалява вредите от UV лъчите. Той също влиза в състава на козметиката за слънцезащита, грижа за кожата на лицето, тялото, околоочния контур. Витаминът е важен за поддържане на колагена, намалява вредите на свободните радикали, хидратира кожата, забавя появата на бръчки.

Тук може да видите кои етерични масла, богати също на важни витамини за кожата са подходящи за нанасяне в зоната на околоочния контур.

Коментирай