Здраве и красота

10 навика на хората, които никога не напълняват

Как успяват да поддържат перфектна форма

04.02.2022г. / 16 47ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

5. Те се хранят разнообразно. Придържането към еднообразна диета, изключваща цели групи макронутриенти или определени храни, е грешка, която в дългосрочен план може да не бъде успешна за вас, а може и да е нездравословна за организма.

4 вида мазнини за отслабване

6. Те правят упражнения, които им доставят удоволствие. Изборът на тренировка, която носи наслада, е много важен, защото така няма да изгубите мотивация. Много хора се отказват от тренировките, защото се занимават с нещо, което приемат за задължение и наказание. Изберете спорт или вид упражнения, които ви носят наслада.

Свързани статии

7. Те се хранят с цветовете на дъгата. Колкото повече цветни и разнообразни храни включвате в менюто си, толкова по-здравословно е то. Плодовете и зеленчуците във всяко от храненията носят витамини, минерали, ценни антиоксиданти и фибри, но и малко калории.

Смутита за отслабване, които са и много полезни

8. Те не са строги по отношение на диетата. Знаят, че твърде рестриктивното отношение към храненето не води до дълготрайни резултати и носи риск от връщане към стари навици и йо-йо ефект.

9. Те се хранят бавно. Бързото поглъщане на храната крие риск от преяждане. Хората, които са винаги в добра форма знаят това.

Каква е връзката между отслабването и косопада?

10. Те ядат много фибри. Зеленчуците, плодовете, зърнените и пълнозърнестите храни са много богати на фибри, които дават дълготрайна ситост и енергия.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Оня ( преди 2 години )
По голяма глупост от това с фибрите не бях чел ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар