Здраве и красота

5 причини, заради които трябва да започнете да масажирате гърдите си

Можете да диагностицирате навреме сериозни болести

06.09.2023г. / 12 50ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Свикнали сме да мислим за масажа като много ценен похват за подобряване на нашето здравословно състояние. Чрез него ние можем да насърчим кръвообращението, да подпомогнем движението на лимфата и да подобрим цялостния вид и еластичността на кожата. Но тази древна техника за релаксация не бива да се ограничава само с областта на краката, гърба и ръцете. Ето защо, в следващите редове ще ви споделим няколко причини, заради които трябва да започнете да масажирате гърдите си още днес. Ето ги и тях:

Можете да увеличите количеството кърма 

Масажът може да има редица ползи за кърмещите жени. Някои от тях са: по-малко болки в гърдите, увеличаване на количеството на кърмата (особено през първата година от кърменето). Комбинацията от масаж и сукане може да подобри притока на мляко, да спомогне за изпразването на млечните канали и за предотвратяването и лечението на проблеми като подуване на гърдите, запушени млечни канали (или мастит), инфекция на гръдната тъкан и др. 

Няколко упражнения, с които ще оформите раменете си

Подобрете външния им вид 

Макар и да няма солидни доказателства за това, според много дами, които го практикуват, масажът може да помогне за подобряването на притока на кръв към гръдната тъкан и оттам да подобри външния вид на гърдите и еластичността на кожата. За предпочитане е да използвате масла от жожоба, бадем или пък зехтин екстра върджин. Със сигурнност масажът с масла ще ви помогне да предотвратите появата на стрии и отпусната кожа. 

Как да уголемите и стегнете гърдите натурално

Дренирайте областта около гърдите 

Можете да започнете масажа с леки кръгови движения, които започват от областта под мишниците и продължават нагоре (по посока на часовниковата стрелка) на дясната гърда и обратно на часовниковата стрелка (на лявата гърда). Трябва да запомните, че масажът винаги се прави по посоката, в която тече лимфата (отзад-напред и отгоре-надолу). Можете да се опитате да направите масажа сами, или пък да се допитате до специалист. 

5 хитрини против увисване на гърдите

Използвайте масажа за релаксация 

Свързани статии

Стимулирането на тъканите и жлезите в областта на гръдния кош насърчава секрецията на хормоните окситоцин и пролактин от хипофизната жлеза. Благодарение на тях, вие можете да изпитате чувство на релаксация, спокойствие и дори да подобрите усещането си за свързаност с другите хора. За да усетите тези ползи от масажа върху цялото си тяло, отделете поне 15-20 минути за него. Не бива да забравате, че гърдите са ерогенни зони, което означава, че те могат да ви помогнат да изпитате удоволствие. Разбира се, че не бива да мислим само за еротичното значение на тази дума. “Удоволствието”  е различно за всеки и масажът на гърдите може да ви помогне да се почувствате отпуснати, спокойни, освежени, енергизирани и не на последно място – да ви възбуди. 

Можете да откриете навреме рак на гърдата 

Колкото повече докосвате тялото си, толкова повече ще опознавате и себе си. От изключителна важност е да знаете какво е “нормалното” усещане около вашата гръдна тъкан. Така че, ако възникнат проблеми, веднага ще можете да потърсите адекватен медицински съвет. Това ще ви помогне за ранното диагностициране на сериозни болести, сред които и рак на гърдата.

Полезни храни, които уголемяват бюста

Коментирай