За дома

Подредба на коледното дърво за щастие и късмет според фъншуй

Къде да сложим елхата и с какви цветове да я украсим

17.12.2020г. / 15 03ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Според древната философия фъншуй всяко нещо в дома трябва да има своето определено място, което да подпомогне канализирането на енергията вкъщи, носейки ви щастие, късмет, любов, просперитет. Коледа наближава. Ако все още не сте украсили коледното си дърво е време да се заемете с тази приятна и уютна празнична задача, но преди това разберете къде е най-добре да поставите елхата според фъншуй.

Историята на коледното дърво – откъде започва традицията?

Разбира се, всеки дом има своите индивидуални особености в подредбата. Невинаги можете да отделите празно място за коледното дърво в точно определен ъгъл, за да е в хармония с фъншуй, но пък можете да направите малко разместване за тази цел.

Освен това, няма точно определено място, където е добре да сложите елхата. Важно е какво искате да постигнете с тази подредба –дали мечтаете за повече просперитет, за любов, да откриете щастието или да сте здрави.

10 малко познати факта за коледното дърво

Според фъншуй едни от най-подходящите места за поставяне на коледното дърво са източната, северната или югоизточната зона на вашия дом.

Ето и какво носи всяка от тези зони:

  • Изток – здраве и семейство;
  • Югоизток – пари и изобилие;
  • Юг – слава и добра репутация;
  • Север – кариера;
  • Североизток – самоусъвършенстване;
  • Югозапад – любов;
  • Запад – творчество;
  • Център – сърце.

Поставянето на коледното дърво в някоя от тези зони според фъншуй ще ви донесе хармонична енергия за празниците, а и през новата година.

Алтернативни идеи за коледно дърво (галерия)

Ако искате да допълните още повече хармонията и добрата енергия с декорирането на коледната елха, вижте кои са най-подходящите цветове според фъншуй.

Ако сте избрали да поставите дървото в северен ъгъл, използвайте синьо, сиво, черно и бяло за украсата. Тези цветове ще подсилят ефекта.

Ако е на североизток, използвайте червено, розово, жълто, земни тонове.

Ако е на югозапад, наблегнете на зеленото и червеното.

Как да изберем най-хубавото коледно дърво?

Цветовете играят важна роля във фъншуй. През зимните месеци и през коледните празници всичко, което искаме, е топлина и уют. Ето защо цветовете, свързани с огнения елемент, са много подходящи за декорация на коледната елха. Това са червено, оранжево, лилаво, розово, жълто. Цветовете от огнената червена гама се свързват с радост, вълнение, късмет, любов и страст.

Огънят е мощен начин да подобрите енергията в пространството в дома ви. Ако нямате камина, в която да запалите огън за уютните коледни и новогодишни празници, използвайте силата на цветовете, за да постигнете този енергиен ефект.

Коментирай