Анкети

7 причини за внезапно напълняване

Защо ви се струва, че пълнеете от въздуха?

18.04.2024г. / 07 30ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

 

4 грешки, които водят до напълняване

Медикаменти против алергия

Антихистаминовите таблетки могат да са в основата на проблема ви с теглото. Прочетете внимателно листовката им и се уверете дали някой от страничните им ефекти е повишаване на телесното тегло.

Свързани статии

Порциите ви може да са по-големи, отколкото предполагате

Дори да се стараете да приготвяте храната си вкъщи, както и да си носите от нея за обяд, това не е достатъчно за спазване на добра форма. Купешката храна, бързата закуска и опакованите храни са висококалорични, но това не прави домашната храна автоматично диетична. Бъдете бдителни към калориите, които приемате и преразгледайте порциите и вида храна, която консумирате. Има вероятност да се окаже, че приемът на калории е в повече за организма ви и тялото ви не съумява да ги изгори.

Свързани статии

Консумирате правилните продукти, но в грешното време

Да речем, че сте сменили работното си време и ако досега вечерята ви е била в 18-19 часа, то сега се е изместила в 21 или дори 22 часа. Този късен час за вечеря е неприемлив, дори да имате най-светкавичния метаболизъм. Лягането скоро след вечеря забавя метаболизма и предизвиква трупане на мастна тъкан вместо изразходване на енергията от приетите калории.

Лекарства, от които се напълнява

„Здравословната“ ви храна е опакована с излишни калории

Понякога хората правят грешката да наблягат на така наречените „здравословни храни“ в големи количества, смятайки, че здравословният им характер автоматично ги прави безопасни за теглото. Това не е така. Дори най-полезните органични храни имат своята калорийна стойност и пресмятането ѝ важи и за тях. Пренасищането на салатите с ядки и семена, авокадо и ориз, например, може да предизвика напълняване, защото изброените храни са с висока калорийна стойност. В големи количества те също предизвикват покачване на теглото.

* Статията има информативен характер. Консултирайте се с лекар, ако сте забелязали внезапно повишаване на телесното тегло.

Коментирай