Здраве и красота

10 храни, които топят корема

Вкусни и полезни

18.08.2021г. / 14 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Знаете ли какво е общото между сините сливи, фъстъченото масло, ананасът, натуралното кисело мляко, сусамовия тахан? Освен че са много вкусни и полезни, тези храни са от групата на суперхраните, които ни помагат да се справим с коремните мазнини (и не само). Това какво консумираме, е от голямо значение за намаляване обиколката на талията. Вижте още 10 за подобряване на метаболизма. 

Бадеми

Вкусни и богати на омега-3, бадемите имат ниско съдържание на калории и са чудесна малка закуска, когато огладнеете между храненията. Важно е обаче да консумирате ядките без добавени сол и други овкусители. 

10 храни за щастие и здраво сърце

Авокадо

Суперхрана за топене на коремчето. Богато е на омега-3 мастни киселини, мазнини, които подпомагат изгарянето на излишните калории. Може да го добавяте към смутита, салати, десерти. 

3 неща, които се случват в тялото, когато спрете хляба

Боб

Фасулът е много ефективен за отслабване, тъй като е богат източник на протеини и фибри.


Кокосово масло

Благоприятства изгарянето на излишните мазнини. Маслото е полезно за храноисмилането, мозъчната дейност, осигурява ни енергия, витамини като С, Е, А, действа противовъзпалително. 

4 диети, които могат да доведат до дехидратация

Киви

Наред с цитрусовите плодове като портокал, лимон и грейпфрут, кивито е богато на фибри, витамини, минерали. Има малко калории и е чудесно за вашата здравословна диета.  

Гъби

Гъбите са богати на витамин D, а според западни изследвания, витаминът може да помогне при абдоминално затлъстяване. Повече за него вижте тук. 

Извара 

Без сол, изварата е подходяща храна за отслабване, богата е на протеини, важни мазнини, засища и дава енергия. 

Свързани статии

Яйца

Повече здравословни хранителни планове включват яйца, тъй като са ефективна храна за отслабване. Богати са на протеини, витамин D, засищат и намаляват приема на калории като цяло. 

Помагат ли наистина ластиците за съпротивление в тренировките?

Риба

Още една вкусна и полезна храна, която ще ви помогне да намалите обиколката на талията. Рибата съдържа важните омега-3 мастни киселини и протеини, които увеличават метаболизма ви. 

Зелен чай 

Напитка богата на антиоксиданти, която дава тласък на изгарянето на излишните мазнини в тялото. 

Снимка: istock

Коментирай