Здраве и красота

Лунна диета за юни

Време е за летен детокс

03.06.2024г. / 08 57ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Юни е първият летен месец. Ако през пролетта не сме поставили началото на детокс режим след дългите есен и зима, то лятото е чудесно време да направим тази промяна. Може би няма човек, който да не иска да се храни по-здравословно. Някои хора се оправдават с това, че е сложно. Всъщност не е. Това, което трябва да направим, е да заменим колбасите, тестените изделия, сладкишите, алкохола и безалкохолните напитки с по-здравословни източници.

Ако търсите мотивация да започнете, то поставете началото с лунната диета. Всеки месец за нея се имат предвид фазите на Луната. От настъпването на съответната фаза в продължение на 24 часа се консумират само плодови и зеленчукови фрешове, билкови чайове и достатъчно количество вода.

Свързани статии

В следващите дни се захранваме, включвайки в менюто си леки домашни бульони, кисело мляко, варен картоф, леки меса. До следващата фаза на Луната от лунната диета бихме могли да започнем да изключваме постепенно някои от вредните храни и напитки, които иначе консумираме.

Така, без излишен стрес, можем да започнем да се храним по-здравословно, да имаме повече енергия. Лунната диета ни помага да се разделим с известно количество излишни течности.

Възможно е при някои хора да се появи главоболие. То може да е в резултат на детоксикацията или от дехидратация, затова е важно да сте добре хидратирани.

Свързани статии

Лунната диета не е подходяща за всеки, затова ако имате заболявания е редно предварително да се допитате до лекар. Режимът не се препоръчва и за кърмещи и бременни жени.

Сред съставките, които допринасят за детокса на тялото са магданоз, коприва, корен от глухарче, джинджифил, лимон. Някои от тях се предлагат под формата на чайове.

Запишете си фазите на Луната за лунната диета за юни:

  • 6.06.2024г. – 15:02 часа – новолуние;
  • 14.06.2024г. – 08:53 часа – първа четвърт;
  • 22.06.2024г. – 04:32 часа – пълнолуние;
  • 29.06.2024г. – 00:05 часа – последна четвърт. 

Свързани статии

Коментирай