Мода

9 идеи за пролетен капсулен гардероб

Изберете дрехи, които можете да съчетавате една с друга

02.04.2024г. / 14 24ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Създаването на капсулен гардероб може да ви спести не само време и усилия, но и пари. С негова помощ с много малко на брой дрехи ще постигнете разнообразни визии, които можете да носите както на работното място, така и в свободното си време. В следващите редове ще ви споделим няколко идеи за облекла, с които да допълните гардероба си и да освежите стила си.

Рокля със средна дължина

Точно за по-топлите пролетни дни, миди роклята е безкрайно привлекателна. Можете да изберете модел в червено, жълто или мандарина – за всякакъв вид елегантно събитие; а пък роклите тип „риза“ са перфектни, когато поводът изисква малко повече сдържаност. И двата модела се предлагат в различни дължини и размери. Завършете тоалета си с обувки тип „балерина“, сандали, маратонки, обувки на ток или платформа.

Идеи за пролетен маникюр:

Дънки с прави крачоли 

По-тесните и по-широки модели може да идват и да си отиват, но никоя кройка не е така универсална, колкото дънките с прав крачол. Те ще ви помогнат да изглеждате добре с всичко: със сака, с тениски с дълги ръкави, с дънкови ризи, с палта от кожа или плат. Можете да изберете изтъркано синьо или пък да отпразнувате по-топлото време с модел открояващи се бели дънки. Завършете аутфита със спортни или елегантни обувки. 

Свързани статии

Модерни балетни пантофки 

Вече е ясно, че балетните пантофки са тенденция, която е особено актуална този сезон. След като направиха триумфалното си завръщане миналата година, те все още ще се носят и тази пролет. Въпреки че всеки чифт от кожа или сатен ще ви свърши работа, вие ще бъдете особено в тенденция, ако изберете обувки в червено или такива с мрежеста горна част. И двата варианта стоят добре с дънки и миди поли. 

Универсални слънчеви очила 

Всеки има нужда от добър чифт слънчеви очила, с който да се настрои за по-топлото време. Ето защо ние ви предлагаме да изберете чифт, който ще се слее безпроблемно с каквото и да носите. Черните слънчеви очила с тънки рамки все още са актуални, но големите авиаторски в стил 70-те ще бъдат особено на почит през този сезон. 

Свързани статии

Преходен тренчкот

Тренчкотът е едно от онези основни неща в гардероба, които можете да носите сега и завинаги. В пролетният капсулен гардероб, той ви осигурява нужната топлина, независимо дали ще решите да облечете нещо обикновено като тениска или елегантна рокля. 

Чифт страхотни дънки 

Вземете например дънките с индигово изпиране. Ако те имат добра кройка, този силует върви добре с всичко – от лачени мокасини до малки токчета. Можете да изберете и модел с маншети или изискан модел от модно ревю. С безкрайни възможности за избор, няма по-добро място да започнете своето пролетно дънково пътуване оттук.

Елегантна риза 

Елегантната риза с копчета е може би най-важният елемент, ако искате да напластявате, добавяйки щипка класа към всяко облекло. Можете да изберете асиметричния стил, модели със сгъваема яка, двуцветна многопластова риза, семплите варианти на райета или ризи, вдъхновени от мъжкото облекло. 

Стилна чанта в цвят бургунди

Инвестирайте в бургунди чанта за пролетта, за да заявите смело модния си вкус. Тук вариантите са безброй – можете да изберете елегантен модел със златни елементи, голяма мека чанта, която може да побере всичко необходимо – дори и лаптопа ви, или пък малка чанта, подходяща за вашата вечерна диско визия. 

Бели кецове 

Може да ви звучи необичайно, но дори изтънчени кралски особи (като Кейт Мидълтън и Меган Маркъл) обожават чифт стилни бели кецове. Ако пък искате да изпъкнете и да добавите сантиметри към ръста си, можете да потърсите модел с по-висока платформа. 

Коментирай