Интимно

Защо мъжът ми вече не иска да спи с мен?

Причината може да е в хормоните

18.04.2024г. / 10 45ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако срещате проблеми в близостта с любимия човек – може би не сте единствена. Скорошно проучване показа, че около 15% от връзките имат период на застой в сексуалния живот в един или друг момент. За съжаление, липсата на сексуално общуване е една от основните причини за раздяла.

Ако във вашата връзка напоследък сексът е мираж, преди да вземете окончателно решение за бъдещето на отношенията, запознайте се с няколко възможни причини, поради които партньорът отказва секс с вас:

Вече не сте толкова привлекателна

Това, че имате връзка, не означава да спрете да се грижите за тялото и здравето си. Посвещавайки се на децата и мъжете, жените често пъти забравят за грижата за себе си. Обичайте се, развивайте се – така ще поддържате огъня на вашата връзка. Не се оправдавайте само с липсата на време – интернет е на една ръка разстояние – там ще намерите хиляди варианти за тренировка у дома, дори и ако разполагате само с двайсет минути.

Бъдете уверена – самочувствието е секси. Никой няма да забележи няколкото килограма отгоре, ако вие не показвате, че се притеснявате от тях. Спомнете си каква бяхте в началото на връзката – това момиче още живее във вас – просто му дайте шанс да се прояви, макар и с няколко години повече.

20 причини един мъж да си тръгва от вас

Той е загубил интерес към вас

Всичко върви по мед и масло, вие се обичате, прекарвате бурни нощи заедно... и изведнъж – нещо се случва – той загубва интерес към вас. Ден след ден, вие се лутате и си задавате въпроса: „Какво се обърка?“. Останете спокойни – може би сте преминали етапа на влюбването и вашата връзка е преминала в приятелство. Навярно той все още ви обича, но е загубил желанието за секс с вас – често пъти мъжете не говорят за това, а просто го показват. Опитайте се да поговорите и да изясните отношенията си.

Свързани статии

 

Понижено либидо

Пониженото желание за секс, а оттам и занижената сексуална активност са характерни за слабото либидо. Причините може да са няколко – стресът на работното място, депресивните състояния или пък еректилната дисфункция. Опитайте се да разграничите различните понятия и да определите дали причините са медицински или емоционални.

18 неща, които отблъскват мъжа от жената

Употреба на лекарства

Свързани статии

Използването на антидепресанти може да има негативен ефект върху сексуалния живот, а освен това може да се отрази и на нивата на хормоните. За съжаление, за тези странични ефекти не се говори много, но скорошно проучване показва, че може да има връзка между употребата на тези медикаменти и загубата на желание, липсата на оргазъм и понижената чувствителност. Симптомите могат да са различни при всеки, и за съжаление влияят на качеството на живот.

Свързани статии

Нивата ви на сексуалност не съвпадат

Може би той не е толкова сексуален колкото вас. На всяка връзка е необходимо време. Опитайте се да не прибързвате със заключенията, особено ако сте в началото на вашите взаимоотношения. Бъдете търпеливи. Постепенно, опознавайки се, ще намерите своя ритъм и ще се нагодите един към друг.

Говорете повече, споделяйте, общувайте – нека това бъдат основните стълбове, които ще запазят вашата връзка от предизвикателствата на времето.

Ако имате мания за контрол, това ще убие връзката ви

Коментирай