За дома

Хитри трикове за премахване на лоша миризма от дрехите

Как да върнете свежестта на дрехите, без да ги перете

01.04.2023г. / 20 03ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Дрехите ни попиват всякакви миризми, без значение дали ги носим върху тялото си или стоят в гардероба. По дрехите остават неприятни миризми на готвена храна, цигарен дим, мухъл, които могат да са изключително дразнещи.

6 начина да премахнете лошата миризма от дома

За щастие има някои превъзходни трикове да се отървете от лошите миризми, попили в дрехите ви и то за нула време. Ето как да го направите.

Водка

Любимата ви водка има много предназначения извън основното – да ви носи приятно настроение при консумация. Тя има невероятната способност да отстранява лошите миризми от дрехите, без да оставя и следа от алкохолен мирис.

В допълнение водката убива бактериите, като дезинфекцира тъканите. Просто напълнете спрей бутилка с малко водка и напръскайте дрехите. Водката ще свърши всичко останало.

Сода за хляб

Содата за хляб поглъща миризмите. Тя е подходящо средство да неутрализирате лоши миризми в хладилника, заради което е добре да оставяте по една чинийка със сода вътре. Но тя може да ви помогне да премахнете миризмите и от дрехите.

Поръсете вмирисаната дреха с малко сода. Оставете да подейства 2-3 часа, след това изтупайте добре, така че да не остане следа от нея. Този метод е подходящ за дрехи, които са чисти и изпрани, но са се умирисали на застояло в гардероба.

Изненадващи причини за лоша миризма от тялото

Утайка от кафе

Кафето има превъзходен аромат. То може да ви помогне да премахнете натрупването на лоши миризми по дрехите, докато стоят в гардероба. Поставете купичка с кафе в някой ъгъл на гардероба, където няма да го разсипете. Останалото то ще свърши само. Кафето има свойството да поглъща лошите миризми и да придава приятен аромат на дрехите.

Проветрете дрехите на балкона

Една от най-лесните техники за премахване на миризми от готвене и цигари по дрехите е да ги проветрите на открито. Окачете ги на закачалки на балкона и ги оставете за няколко часа или за през нощта.

Трикове за гладене на дрехи без ютия

Свързани статии

Сух сапун в гардероба

Друг лесен трик за премахване на застояла миризма по дрехите заради стоенето им в гардероба, е поставянето на сапун вътре. Сухият сапун съдържа ароматни масла и добавки, които помагат за премахването на застоялата миризма от дрехите. Така те ще ухаят на току-що изпрано винаги.

Гореща пара

Горещата пара е мощен начин да отстраните неприятната миризма от дрехите. Ако имате парочистачка, тя ще ви е от полза за тази цел. Ако не, просто сварете вода на котлона до кипване. Окачете дрехата над тенджерата и оставете парата да си свърши работата.

Хитри трикове за премахване на петна от бели дрехи

Трик с вестници

Хартията на вестниците има способността да поглъща миризмите. Поставете вмирисаната дреха между два листа вестници и я оставете да престои за през нощта или поне за 2 часа.

Коментирай