Здраве и красота

Домашни рецепти за тоник за здрава коса

Защо изплакването с подхранващи продукти е толкова важно за блясъка и растежа на косата

30.06.2022г. / 05 33ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Здрава и жизнена коса, пълна с блясък, е нещото, което всяка жена иска. Подхранването на косата е важно както отвън, така и отвътре за най-добри резултати. Често обаче се фокусираме предимно върху измиващите продукти, балсамите, маските, серумите, а забравяме колко важно е изплакването.

Домашен серум с етерични масла за активация на растежа на косата

Изплакването на косата с натурални продукти и прекрасни смеси от природата, които можете да си приготвите вкъщи, е една от тайните за бляскава, лъскава и покорна коса. Предлагаме някои здравословни домашни рецепти за изплакващи смеси за коса, които ще я подхранят, хидратират, ще премахнат фриз ефектите и ще превърнат всеки кичур в красиво полюшваща се красота.

Изплакващ тоник с розмарин за сгъстяване на косата

Розмаринът има противовъзпалителен и антимикробен ефект. Той се бори с изтъняването на косъма и оредяването на косата. Потиска косопада и е мощен активатор на растежа.

Към 1 чаша вряща вода добавете ¾ чаша листа от пресен розмарин. Оставете да престои за 1 час на изключен котлон. Прецедете течността, охладете до стайна температура и прехвърлете в спрей бутилка. След измиване с шампоан пръскайте тоника върху подсушена с кърпа коса. Масажирайте кичурите, за да попие и да се разнесе добре. Изсушете и оформете косата си както обикновено. Може да не изплаквате след прилагане.

Масло от манго – за красиви кожа и коса

Изплакваща смес с бира за обем

  • 1 кенче тъмна бира;
  • 5 капки етерично масло от розмарин.

Оставете бирата да престои отворена за една нощ. Добавете етеричното масло. Разбъркайте. След измиване с шампоан изплакнете косата си със сместа. Оставете да престои няколко минути върху косата. Изплакнете и оформете косата както обикновено.

Лесни трикове за къдрене на косата без нагряване

Свързани статии

Изплакваща смес със зелен чай против повяхване

Кофеинът и антиоксидантите в зеления чай го правят страхотен за косата. Той подобрява кръвообращението, като така подхранва скалпа, респективно косата с хранителни вещества и кислород. Крайният резултат е по-лъскави и бляскави кичури.

3 вълшебни трика против косопад

Достатъчно е просто да изплакнете косата си с отвара от зелен чай след измиване. Не изплаквайте още веднъж след това, а оставете отварата да изсъхне върху косата или изсушете със сешоар.

Изплакваща смес с ябълков оцет за блясък

Блясъкът е постижим с точните съставки. Нужен ви е ябълков оцет, с помощта на който да направите косата по-бляскава, а като допълнение по този начин можете да намалите и пърхота.

5 лесни трика за по-бляскава коса през лятото

Смесете ¼ чаша ябълков оцет с ½ чаша вода в купа. Разбъркайте и след това бавно излейте върху косата, като се уверите, че течността е преминала през цялата коса. Правете това след всяко измиване, без да изплаквате допълнително след това. Оставяйте косата да изсъхне или сушете със сешоар.

Коментирай