Мода

7 модни трика, с които ще изглеждате по-млади

Обличайте се подходящо според повода 

15.03.2024г. / 11 51ч.
Мария Василева
Избирайте ярки топове. Снимка: Getty images.

Избирайте ярки топове. Снимка: Getty images.

Все още не е възможно да спрем времето и да останем вечно млади, но това всъщност дори не е нужно. Ако разгледате добре снимки на известни личности, ще забележите, че често пъти те далеч не са толкова идеални, а просто доверяват външния си вид в ръцете на професионалисти. Ето защо, в следващите редове ще ви споделим няколко съвета, свързани със стила, които могат да ви подмладят. Кои са те?

Изберете ярки топове 

Когато избирате цветове, които ще ви накарат да се почувствате жизнени, можете да заложите на ярки нюанси като червено, лилаво и розово. Малки дози ярък цвят добавят нотка на забавление към всяко облекло. А забавлението е равносилно на младост. Ако прекалено ярките облекла не са „вашето нещо“, дори само един цветен акцент ще свърши работа. Мислете за ярки цветни шалове върху любимото си зимно палто или пък накити и брошки близо до лицето ви, с които ще подчертаете чертите си и ще ви помогнат да изглеждате свежи. Запомнете – мек неутрален цвят като бежово или златно може да отразява светлината върху кожата ви, придавайки ви младежки блясък, а този вид по-приглушен нюанс може също да се балансира с яркорозово горнище например.

Маникюри в нежни розови нюанси:

Дефинирайте талията

Ако вашето облекло не придава на тялото ви форма на пясъчен часовник, можете да създадете такава за секунди с помощта на колан. Той дефинира вашата фигура и подчертава най-малката част от вас – или създава илюзията, че талията ви е по-малка, отколкото всъщност е. Коланите могат да се използват и за „впъхване“ на пуловери, които са твърде дълги. 

Свързани статии

Забравете за едрите принтове на цветя 

Цветята винаги са в тенденция, но те далеч не са най-лесните за стилизиране. Едрите щампи ще подчертаят и ще направят корема, дупето, бедрата и краката ви да изглеждат по-големи. Вместо тях изберете принтове с по-малки цветни акценти.

Носете маратонки, само ако спортувате 

Ако искате да носите леки, ежедневни и удобни обувки, които позволяват много ходене, маратонките невинаги са подходящият вариант. Най-популярният и най-младежкият подобен тип обувки са белите кецове. Но има едно важно условие – не забравяйте да ги запазите възможно най-бели. Така ще изглеждате стилни, елегантни и поддържани. 

Свързани статии

Не носете прекалено много грим или бижута

Носенето на твърде много грим може да ви накара да изглеждате по-стари. Освен това не е естествено тенът на кожата ви да изглежда така, както изглежда, когато носите грим. И носенето на много бижута също може да ви накара да изглеждате по-стари и „по-изкуствени“. Така че не го правете! Това е просто допълнително тегло върху лицето ви, което ще състари кожата ви и ще подчертае бръчките ви. 

Малките чанти - моден хит за пролет/лято 2024:

Обличайте се подходящо според повода

Дрескодът ще варира според мястото и длъжността, така че е най-добре винаги да се обличате подходящо за случая. В повечето ситуации е подходящо да носите блейзър или сако, но ако отивате на среща или навън с приятели, изберете нещо, което показва раменете и ръцете ви. Ако имате време, помислете за стилизиране на косата си, преди да излезете. Добрата прическа ви кара да се чувствате по-уверени и ви зарежда с добро настроение. 

Маникюри в цветовете на късмета за 2024 година:

Заложете на качеството, а не на количеството 

Уверете се, че сте проверили качеството на всяко облекло, преди да го купите. Лесно е да се обличате и да изглеждате по-млади, ако носите висококачествени дрехи. Не купувайте бърза мода или евтини дрехи. Вместо това изберете по-издръжливи и висококачествени облекла, които не само изглеждат много по-елегантни, но и издържат по-дълго и са по-качествени. Обърнете внимание на детайлите, материята и кройката на облеклото следващия път, когато пазарувате. 

Коментирай
Здраве и красота
Свободно време