Мода

Най-добрите модели рокли за дребни жени

Каква рокля да изберете, ако сте по-ниска

16.04.2024г. / 12 27ч.
Мария Дуковска
Дългата рокля до пръстите на краката е подходящ модел, защото издължава силуета. Снимка: iStock.

Дългата рокля до пръстите на краката е подходящ модел, защото издължава силуета. Снимка: iStock.

Всяка жена иска да изглежда атрактивно, стилно и комфортно. Това не е никак трудно, стига да избере подходящия модел дреха. И тъй като роклите са ни слабост, ще разгледаме какви са най-добрите модели за по-ниски дами. Като правим уточнението, че няма дреха, която да не можем да носим, стига да имаме желание и да се чувстваме добре в нея. Това е въпрос на лично усещане. Но ако търсите идеи за подходящи модели, ще ви запознаем с няколко.

Мини рокля

Късите рокли са един от най-добрите варианти за дребните жени, тъй като повдигат визуално центъра на тялото нагоре, правейки го да изглежда по-дълго. Ако сте с форма на тялото тип триъгълник, за още по-удължаващ ефект изберете модел с V-образно деколте или детайли по раменете. Така ще привлечете вниманието към горната част на тялото.

Скарлет Йохансон.

Скарлет Йохансон е избрала тоалет по учебник – с падащи и интересни ръкави, които отвличат вниманието от дребния ѝ ръст. Снимка: Getty images.

Ако сте с форма на тялото пясъчен часовник, рокля по тялото ще е най-подходяща. Ако сте с по-правоъгълна форма на фигурата, добавете колан на талията.

Свързани статии

Обемна рокля

Битува мнение, че дребните жени не бива да обличат обемни, макси рокли, защото те ще ги направят да изглеждат още по-ниски. Но това не е съвсем така. Ако роклята е с дължина до стъпалата, ще създаде усещане за удължен силует. Но за да има такъв ефект е добре моделът да е изчистен, в монохромна визия. Така ще изглеждате по-висока.

Свързани статии

Асиметрична рокля

Този модел е много подходящ за дами тип миньон. Асиметричната визия създава усещане за фигура с извивки и това разсейва окото от реалния ръст.

Свързани статии

Миди рокля

Този модел рокля, с дължина до коляното, не е сред най-добрите варианти за ниски жени. Но това не означава да спрете да ги носите, ако ви харесват. Важното е да ги съчетаете с подходящи аксесоари. Например с обувки или сандали, които са в по-неутрален цвят, без каишки или големи елементи в областта на глезена. Това ще прекъсне визуално линията на фигурата и ще изглеждате още по-ниска, отколкото сте.

Изберете монохромна визия или вертикално райе, за да може визуално да се удължи силуетът.

Лили Колинс.

За да постигне удължаващ визуален ефект, актрисата Лили Колинс е избрала ултракъса рокля, черен чорапогащник и черни обувки, без отличителни елементи. Така не се прекъсва линията на фигурата и създава оптична илюзия за висока жена, макар Колинс да е малко над 1,60 см. Снимка: Getty images.

Свързани статии

 

Коментирай